Reisverslag  Dag 11 - Woensdag 11 Juni 2008

 

09:30 Wakker. Ik neem een ontbijt en stap dan op de scooter. Ik weet nu de naam van het centrum in de heuvels, Royal Hall. En ik weet nu ook dat je onder de snelweg door moet ondanks dat er op dat stuk nog geen asfalt ligt. Verderop wordt het dan weer asfalt en na een fikse klim - de scooter heeft er danig moeite mee - kom je dan op een grote parkeerplaats. Het centrum is mooi aangelegd, mooie materialen, luxe uitstraling.

Ik loop als eerste naar beneden, naar het wellness center. De receptioniste spreekt prima Engels - is half Grieks, half Engels - en neemt de Griekse prijslijst met mij door. Ik bedank haar en neem een kaartje mee zodat ik eventueel kan bellen voor een afspraak. Dan loop ik naar de eerste verdieping waar de bar en het terras is. Dat terras hangt half boven een gigantisch zwembad wat helaas nog leeg is. Overal zijn nog bouwvakkers bezig, ze hebben duidelijk een achterstand in het buiten gedeelte. Ook de villa's zijn nog niet af. Ik ga op het terras zitten en heb dankzij de glazen wanden een prachtig uitzicht over Malia, Sissi en Stalida.

Met een frappee erbij zit ik hier een uur van het uitzicht te genieten en valt het nog niet mee om bepaalde plekken in Malia te herkennen. Vanuit de lucht is dat ook altijd een probleem. Ondertussen heb ik ook voor mijzelf een conclusie getrokken. Ik zou misschien een of twee nachten aan de zuidkant van Kreta doorbrengen. Dat kost extra huisvesting want ik hou mijn kamer in Malia aan (anders moeten alle spullen eruit). Dat geld wat ik anders daaraan had uitgegeven ga ik nu besteden aan een massage. Ik kan wel wat ontspanning gebruiken. Ik loop dus naar beneden en maak een afspraak voor aanstaande vrijdag om 19:00. Een relaxmassage van 50 minuten met daarvoor sauna en hamam.

Ik vertrek daarna naar Stavroula om het contract op te laten maken. Met haar praat ik ook nog over de kwestie van de verzekering en dat blijkt het grootste struikelblok. In Griekenland is de scooterverzekering persoonsgebonden en ik kan er pas een afsluiten als ik inwoner of een werkvergunning heb. Dat is teveel rompslomp voor twee weken en ik besluit af te zien van aankoop. Ik krijg de scooter voor 10 euro per dag en dat is een koopje.

In Nederland kan ik nog wel eens nagaan of ik gebruik zou kunnen maken van een Nederlandse verzekering en ook Ruud zal in de wintermaanden eens kijken naar een mogelijke Griekse oplossing. Van Ruud heb ik nog niets gehoord en ik vrees dat hun bezoek aan de dokter weer op een redelijk deel van de vrije dag is komen te staan. Ik voel mij nu dusdanig vermoeid - ik kom tot rust - dat ik mijn bedje op zoek.

Vier uur(!) later word ik gewekt door een driftige telefoon. Het is Ruud. Ze zijn inderdaad de hele ochtend en begin middag in Heraklio bij de dokter geweest en hebben daarna even geslapen. Ze willen nu een frappee drinken en ze willen mij dat centrum in de heuvels laten zien en daar - met uitzicht op Malia - samenkomen. Goh, ben ik daar niet eerder geweest?

Niet veel later zitten we daarboven in de zon en onze ogen uit te kijken. Maria heeft medicijnen voor haar rug gekregen. Verdere medische bijzonderheden en de hilarische voorvallen die haar bij de dokter zijn overkomen vallen onder medische geheimhouding en worden hier dan ook niet gepubliceerd. Maar Maria ligt iedere keer weer krom van het lachen als ze er aan terug moet denken (en wij ook). Ik heb nu het fototoestel mee en maak een fiks aantal foto's. Ook voor iemand in Thassos die ook van die villa's met eigen zwembad heeft (Elsbeth, we komen er al snel aan!!).

Na de frappee ga ik met Ruud nog even naar het Wellness Center. Daar zit Peggy achter de balie. Peggy is getrouwd met een broer van Mike en ik ken haar ook al vele jaren. Ze kijkt op dat ik hier overmorgen kom voor een massage en wil ons een rondleiding geven. Ruud zegt dat Maria boven wacht en dat die niet naar beneden komt in verband met haar rug. Dus gaan we weer naar boven en volg ik Ruud en Maria naar huize Jongeneelen. Daar zitten we nog even op het balkon. Aangezien ik morgen een werkdag ingepland heb, ga ik morgenochtend eerst een ontbijtje bij Ruud en Maria in het hotel halen en ga daarna naar hun huis om middels de snellere adsl verbinding te werken. Ik krijg gewoon de sleutels van hun huis, nog een blijk van hun vertrouwen in mij. De ouders van Maria gaan in de ochtend altijd wandelen naar het kerkhof, anders hadden die mij wel binnen kunnen laten. Omdat ik ook morgen redelijk vroeg op wil staan, gaan we bijtijds richting bed. Ruud en Maria zijn er eerder want ik moet nog even op de scooter. Om 23:30 sluit ik ook mijn luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje