GrasSoft > Reisverslagen > Rondreis 2004
Greece: Chosen by the Gods 
ic2.gif Kalender / Planning

Inleiding

Jawel, het avontuur is OPNIEUW begonnen. Dinsdag 1 Juni ben ik met de auto via Oostenrijk en Italië naar Griekenland vertrokken. Eerst vermaak ik mij een week in Parga (Ionion Beach, zie het verslag van vorig jaar) waar ik even tot rust kan komen en kan acclimatiseren (nee, niet alleen voor de alcohol). Daarna is het de bedoeling om het noorden van Griekenland te gaan verkennen. Richting Thessaloniki, Kavala en misschien een bezoek aan het noordelijkste eiland, Thassos. Daarna zak ik dan langs de oostkust naar het zuiden met misschien een bezoek aan het schiereiland Pileon (zie ook vorig jaar). Maar dit alles hangt af van tijd, weer en gevoel. Niets moet, alles mag is het motto.

Op 10 Juli word ik in de havenstad Pireus verwacht voor een dagovertocht naar Kreta. Daar wonen vrienden die ik koester en die ik ieder jaar probeer te bezoeken. Ik blijf daar ca 3 weken omdat ik op 1 Augustus weer met de boot over vaar naar Pireas. Op 3 Augustus in de avond word ik dan ik Patras verwacht om de oversteek naar Venetië te gaan maken. De weg naar Patras leidt langs Diakopto waar ik zal overnachten in het mij reeds bekende hotel Chris-Paul (ik hoop dat het treintje rijdt, zie ook vorig jaar). De boottocht naar Italië duurt 30 uur - het is de langste tocht - en dan ben ik nog 1200 kilometer verwijderd van het reguliere leven wat kort daarop weer gewone kost zal zijn.
Klik hierop voor extra informatie
Klik op het route plaatje voor meer informatie over de route, de landen en gebieden waar deze reis door voert.

Links vind je de knoppen om mijn reisverslag te bekijken. Het verslag zal onderverdeeld worden per 2 weken en ik hoop per week een verversing door te kunnen voeren. Maar dat zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een Internet aansluiting.

Als je de tel en de dagen een beetje kwijt bent, dan kun je hier klikken om een kalender en de planning te zien.