GrasSoft > Reisverslagen > Rondreis 2003

Greece: Chosen by the Gods 
     ic2.gif  Het Laatste Nieuws          ic2.gif Kalender / Planning

Inleiding

Jawel, het avontuur gaat beginnen. Maandag 14 Juli vertrek ik met de auto via Italië naar Griekenland. Eerst vermaak ik mij een twee weken in de Alpenlanden. Ik ga daarna door naar het noorden van Italië en daar ontmoet ik mijn broertje (Berry). Die heeft er dan al bijna een maand op zitten met zijn rondreis door Italië (kijk eens op zijn website). Zijn auto laten we in de buurt van Venetië achter en in mijn auto rijden we naar Ancona waar we de ferry (vertrek 28 juli) naar het Griekse vasteland (Igoumenitsa) zullen nemen. Daar aangekomen gaan we een groot gedeelte van het vasteland en het schiereiland Peloponnesos verkennen. Aangezien Berry 1 september weer op zijn werk verwacht wordt, zet ik hem 24 augustus in Igoumenitsa op de boot naar Venetië. Via openbaar vervoer bereikt hij weer zijn auto waarna hij de reis naar Nederland met (naar ik hoop) vier eigen wielen kan voortzetten.

Mijn rondreis gaat hierna alleen verder (nee dank u, geen medelijden daarvoor is Griekenland te mooi). Ik zwerf nog wat rond en er bestaat een kans dat ik een ex-collega en haar man op het eiland Thassos (Noord Griekenland) met een bezoek vereer. De rit gaat daarna weer zuidwaarts tot aan de rand van Athene. Om even een indruk te geven van de afstanden. De vorige vier zinnen leveren een rit op van 1240 kilometer exclusief uitstapjes. Helaas gaat de trip naar Thassos niet door. Een groot gedeelte van de 1240 kilometer heb ik in de vorige weken al eens bereden en daar werd je niet vrolijk van als je tenminste wat door wilt rijden. Dus heb ik dit plan moeten schrappen (ik vind het nog steeds erg jammer, Esther), maar ik denk dat het een verstandige keuze is. De route gaat nu weer terug naar Parga, alwaar ik nog een paar nachten zal blijven. Dan via de snelste route naar Pireus. Die leidt langs Diakopto waar ik een overnachting heb in het mij reeds bekende hotel Chris-Paul. Dat geeft iets meer rust om de dag daarna richting Pireus te gaan. In de haven van Pireus pak ik de boot naar Kreta om een paar weken met mijn daar wonende vrienden door te brengen. Eind september pak ik dan weer de boot terug naar de Griekse vaste wal en kort daarop de boot naar Italië (Ancona). En dan ben ik nog 1500 kilometer verwijderd van het reguliere leven wat kort daarop weer gewone kost zal zijn.
Klik hierop voor extra informatie
Klik op het route plaatje voor meer informatie over de route, de landen en gebieden waar deze reis door voert.

Links vind je de knoppen om mijn reisverslag te bekijken. Het verslag zal onderverdeeld worden per 2 weken en ik hoop per week een verversing door te kunnen voeren. Maar dat zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een Internet aansluiting.

Als je de tel en de dagen een beetje kwijt bent, dan kun je hier klikken om een kalender en de planning te zien.