GrasSoft > Reisverslagen > Rondreis 2005
Greece: Chosen by the Gods 
ic2.gif Kalender / Planning

Inleiding

Als ik geen geluksvogel meer ben, dan weet ik het niet meer. Het is niet te geloven maar ik mag van mijn zeer gewaardeerde werkgever opnieuw aan een twee maands avontuur beginnen. Jawel, het avontuur gaat OPNIEUW beginnen (drie keer is scheepsrecht). Dinsdag 31 Mei ga ik met de auto via Oostenrijk en Italië naar Griekenland. Eerst vermaak ik mij een week in Parga (Ionion Beach, zie het verslag van vorig jaar) waar ik even tot rust kan komen en kan acclimatiseren (nee, niet alleen voor de alcohol). Daarna is het de bedoeling om het noordoosten en midden van Griekenland te gaan verkennen. Richting Turkse grens (niet erover) met een bezoek aan het noordelijkste eiland, Samothraki. Op weg daar naartoe maak ik in ieder geval een tussenstop op Thassos want ik heb een koffiemachine in de auto die ik daar moet afleveren. Daarna zak ik dan langs de oostkust en via het midden naar het zuiden. Maar dit alles hangt af van tijd, weer en gevoel. Niets moet, alles mag is het motto.

Op 13 Juli word ik in de havenstad Pireus verwacht voor een nachtovertocht naar Kreta. Daar wonen vrienden die ik koester en die ik ieder jaar probeer te bezoeken. Ik blijf daar ca 3 weken omdat ik op 5 Augustus weer met de boot over vaar naar Pireas. Op 8 Augustus in de avond word ik dan ik Patras verwacht om de oversteek naar Venetië te gaan maken. De weg naar Patras leidt langs Diakopto waar ik zal overnachten in het mij reeds bekende hotel Chris-Paul (zie vorig jaar). De boottocht naar Italië duurt 30 uur - het is de langste tocht - en dan ben ik nog 1200 kilometer verwijderd van het reguliere leven wat kort daarop weer gewone kost zal zijn.
Klik hierop voor extra informatie
Klik op het route plaatje voor meer informatie over de route, de landen en gebieden waar deze reis door voert.

Links vind je de knoppen om mijn reisverslag te bekijken. Het verslag zal onderverdeeld worden per 2 weken en ik hoop per week een verversing door te kunnen voeren. Maar dat zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een Internet aansluiting.

Als je de tel en de dagen een beetje kwijt bent, dan kun je hier klikken om een kalender en de planning te zien.