Reisverslag  Dag 16 - Maandag 16 Juni 2008

 

09:00 En ik ben wakker! Ik heb weer lekker geslapen en ben toe aan een ontbijtje. Nadat dit toevertrouwd is aan mijn spijsverteringskanaal stap ik op de scooter. Ik ga richting Royal Hall want ik wil een afspraak maken voor morgen. Dat lukt en ik loop daarna naar boven. In de volle zon ga ik zitten genieten van een frappee en overdenk ik de planning voor de komende dagen. Ik word hierbij gestoord door een sms. Het bedrijf heeft graag dat ik toch even aan het werk ga. Daar gaat je planning,maar ach, dat was ook de afspraak.

Dus haal ik mijn laptop op en ga naar huize Jongeneelen. Emmanuela doet open en ik hoor dat Ruud en Maria naar het strand zijn. Zij is aan het leren en vertrekt weer naar haar kamer. Ik mag doen alsof ik thuis ben en richt al snel mijn kantoor in. Ik ga aan het werk als ik eindelijk weer een goede verbinding heb. Vanuit Griekenland loopt de verbinding toch blijkbaar zoveel vertraging op dat ik met time-outs te maken krijg. Dat moet na mijn vakantie toch maar eens goed bekeken worden want dit is soms "skata".

Ruud en Maria komen verfrist binnen en ik eet samen met hun de door haar moeder bereidde lunch. Daarna gaan ze te bed en werk ik door. Als ze weer wakker worden maak ik hun frappee klaar, dat is wel het minste wat ik terug kan doen voor deze gastvrijheid. Dan is het tijd voor hun tweede werkdag van deze dag en ik heb ondertussen mijn werkdag voltooid.

Ik breng de laptop naar huis. Iets in mij wil steeds weer naar Royal Hall. De afspraak voor de massage voor morgen kon ik alleen om 15:30 boeken. Ik rijd nu naar boven en probeer bij Peggy of het toch niet mogelijk is om deze later op de avond te kunnen krijgen. Dat is helaas niet mogelijk maar geeft mij nu toch weer even de mogelijkheid om Eva te zien en te spreken. Het spreken in het Engels gaat haar wat onwennig af maar het gaat steeds beter. "Ik zie haar graag" zou een Belg zeggen maar dat is bij ook letterlijk zo. Ik krijg langzamerhand door wat mij zo trekt richting deze Spa maar ik ben voorzichtig want ik weet nog bijna niets van haar. We praten namelijk over wat algemene dingen zoals mijn vakantie, de Spa en haar werk. Dat laatste moet ze nu ook gaan doen want het is tijd om haar vakkundige handjes te laten wapperen.

Ik neem afscheid van Eva en Peggy en ga richting huis. Het is drukkend warm en dat heeft invloed op mijn bovenkamer. Die begint steeds meer druk op te bouwen. Ik probeer wat te lezen en heb de airco aan in de hoop dat de lagere vochtigheid de druk zal verminderen. Helaas merk ik dat dit niet gaat lukken. Ik neem twee aspirines in en sms naar Ruud dat ik niet langs zal komen. Dan duik ik echt mijn bedje in en sluit al heel vroeg mijn luiken. Het is 22:30.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje