Reisverslag  Dag 18 - Woensdag 18 Juni 2008

 

09:45 Wakker. Er is niet alles in huis voor een ontbijt en dus ga ik boodschappen doen. Ik ben echter nog niet zo wakker en vergeet mijn geldbeurs te verrijken met geld uit de kluis. Dus, daar sta je dan aan de kassa zonder geld. Gelukkig vindt het meisje het niet heel erg en ik rijd snel naar huis om geld te halen. Ik betaal en mag dan de reeds keurig ingepakte spullen naar huis meenemen. Na het ontbijt besteed ik de rest van de ochtend aan lezen en het verslag bijwerken (met de hoofdpunten per dag zodat ik het kan onthouden).

Ruud en Maria hebben een vrije dag maar zijn weer naar de dokter in Heraklion. Vanavond geven ze een barbecue en ik heb aangeboden dat ik bij de voorbereidingen wil helpen. Ruud belt op dat ze terug zijn van de dokter en dat er gelukkig met zijn rug niets ernstigs aan de hand is. Ze gaan nu naar het strand en dan even slapen. Ik krijg een seintje als ze wakker zijn.

De middag gaat op aan lezen, muziek luisteren en de vier cd's branden voor Eva. Dan ga ik wat rondrijden waarnaar ik eindig op een terras aan de hoofdstraat. Lekker mensen kijken terwijl ik een frappee drink. Als de zon mij daar weg probeert te branden ga ik richting wasserette. Even kijken of Katharina mij nog herkent. Dat is zeker zo en ik vertel haar waarom ze mij nog niet heeft gezien met een wastas. Maar binnenkort kom ik zeker langs. Ze zit buiten met Despina, een 19 jarige die de rol van Sonja in het winkeltje ernaast heeft overgenomen. We zitten een tijdje wat te praten en geintjes te maken over Despina en haar zoektocht naar vriendjes. We wijzen diverse Engelse en Griekse jongens aan maar dan kijkt ze verveeld op van haar spelletje op haar mobiel en knikt negatief.

Dan belt Ruud en begeef ik mij naar huize Jongeneelen. We sjouwen meteen de barbecue van beneden naar het balkon boven. Ruud had al eerder iets aan mij gemerkt en gevraagd waarom ik zo vaak naar de Royal Hall ga. Nu blijkt het roddelcircuit in Malia weer eens goed te werken want via de Peggy, Pelagia, Maria/Ruud route is mijn interesse voor Eva bekend geworden. Maar diezelfde Peggy heeft ook verteld dat Eva ook informatie over mij heeft ingewonnen bij Peggy. Ik krijg nu wat persoonlijke info over Eva te horen waar ik zelf nog niet aan toe gekomen was. Of alles de waarheid is weet je natuurlijk niet en ik sla het op met de nodige voorzichtigheid.

Wel heb ik ineens een hele vriendenclub die hoopt dat dit een winnende match wordt en zij gunnen mij vooral niets dan goeds. Dat zijn dan toch wel echte vrienden!! En ik ben dan ook heel gelukkig dat ik ze vrienden mag noemen. Er is nog niets gebeurd maar dit is toch nieuws waar ik een warm en goed gevoel van krijg. Mijn glimlach was al opgevallen en die is nu alleen nog maar groter.

Ik help bij de voorbereidingen voor de barbecue en vul voor de zekerheid een emmer water. Ruud vindt dat een rare actie en ik probeer hem te overtuigen van het nut. Ik weet niet of dat gelukt is. Dan verschijnt Arno en is de iedereen er. Emmanuela, Ruud, Maria, Arno en ik. Er is echter wel voor tien man vlees ingeslagen. Het smaakt prima en ik doe mijn best maar vol is ook echt vol. Het is gezellig en we blijven nog een tijd natafelen. Maar dan wordt het middernacht en is het tijd om alles op te ruimen. We helpen natuurlijk en wensen daarna onze gastvrouw en gastheer een goede nachtrust. Ik weet niet wat Arno gaat doen maar ik volg hun voorbeeld en om 0:45 sluit ik de luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje