Reisverslag  Dag 24 - Dinsdag 24 Juni 2008

 

Ik word wakker met een compleet slapende arm en een slapende Eva die daar bovenop ligt. Voorzichtig haal ik mijn arm onder haar vandaan en ze slaapt rustig verder. Mijn kamer heeft twee eenpersoonsbedden en die heb ik in het begin gescheiden doordat ik er een naar de woonkamer heb gesleept. Daar is de airco en ik kon de slaapkamer gesloten houden waardoor de airco minder hoefde te werken om het aangenaam te krijgen. Nu ga ik op het bed in de woonkamer liggen en slaap nog even een paar uur. Ik word wakker als Eva bij mij kruipt en we beseffen beiden dat het eigenlijk tijd is om op te staan. Het is namelijk bijna 11:30 en over anderhalf uur moet ze weer aan het werk. Maar het ligt nog zo lekker...

Ik zet twee kopjes sterke koffie en dat maakt ons weer enigszins mens. Na een douche zijn we weer toonbaar en kunnen we de dag aan. Ik heb gisterenavond en vanochtend al wat sms gekregen en kijk daar nu naar. Arno heeft gevraagd of ik vanochtend mee zou willen gaan voor een ontbijt in Malia Park. Daarvoor is het nu al iets te laat. Ruud heeft ook wat sms gestuurd maar die beantwoord ik straks wel rechtstreeks als ik hem op het balkon spreek. Hij kan echter niet zolang wachten en belt. De eerste druk ik weg terwijl ik Eva vertel wat er gebeurd. Zij lacht en zegt dat ze haar moeder vanochtend ook te woord heeft gestaan. Dus als Ruud daarna nog eens belt neem ik op en vertel hem dat ik nog bezoek heb. Ik kan de glimlach op zijn gezicht door de telefoon zien. We spreken af dat ik hem straks helemaal bijpraat en daarmee is hij voorlopig tevreden.

Ik breng Eva met de auto naar Royal Hall, ze moet weer aan het werk. Onderweg stoppen we even bij Philipides (een van de grotere supermarkten in Malia) omdat haar sigaretten op zijn. Ik zet haar keurig voor de deur af en we spreken elkaar later wel weer. Ik rijd terug naar mijn kamer waar ik de auto omwissel voor de scooter. Daarmee kan ik sneller door het drukke verkeer heen omdat ik aan de andere kant van Malia moet zijn, bij huize Jongeneelen.

Daar zitten Ruud en Maria en Arno op het balkon en word ik verwelkomd met allerlei kreten die ik hier niet zal herhalen. Ik moet natuurlijk mijn verhaal doen en ze zijn echt blij voor mij dat het zo goed gaat. Arno snapt nu ook waarom ik vanochtend niet op zijn sms heb gereageerd. Er is nog wat eten over en ik lust best wel wat. Nadat de trek gestild is en het tijd is voor de middagrust verlaat ik huize Jongeneelen en rijd door naar de spa.

Bij Peggy maak ik een afspraak voor een massage voor de woensdag. Ik had Eva al gevraagd of ze het erg of moeilijk zou vinden om mij een massage te geven. Ze gaf duidelijk aan dat ze werk en privé prima gescheiden kon houden en dat het geen enkel probleem was. Dus mag ik morgen mij weer overgeven aan haar vakkundige handen. Vanavond gaat ze naar huis want ze heeft een verjaardag waar ze niet onderuit kan. We zitten nog een tijdje te praten maar dan moet ze aan het werk want ze heeft een afspraak. Ik ga richting huis en kruip nog even in bed. Sweet dreams!

Omdat Ruud en Maria morgen vrij zijn kan ik het wat later maken op het balkon met Ruud. Hij is blij voor mij maar wil mij ook behoeden voor te snelle stappen. Dit zijn de betere gesprekken van vrienden onder elkaar en ik ben blij dat ik hem ertoe mag rekenen. Maar dan is het bedtijd voor hem, Maria ligt al te slapen want die was uitgeteld.

Ik ga nog even door naar Peach bar. Ik vertel Manolis waarom ik de laatste tijd niet zoveel ben langsgekomen en dat dit de komende tijd misschien nog wel wat minder vaak zal zijn. Volgens mij heeft de roddelmachine in Malia al haar werk gedaan want hij vraagt dusdanig door dat ik vermoed dat hij al wat weet. Ik vertel hem dus de reden en hij reageert blij. Als hij vraagt of ze ook op de bruiloft mogen komen, maak ik hem duidelijk dat hij nu veel te hard van stapel loopt. Lachend slaat hij mij op de schouder en besteld een metaxa-cola voor mij. Ik laat het echter bij die ene. De sfeer in de beachroad kan mij niet meer bekoren en mijn gedachten dwalen steeds af. Ik neem afscheid van Manolis en ga naar huis. Om 01:30 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje