Reisverslag  Dag 25 - Woensdag 25 Juni 2008

 

09:30 Ik word wakker en doe mijn ochtend ritueel. Ik weet dat Ruud en Maria naar Heraklio zouden gaan en dus rijd ik naar de boekhandel van Pellagia. Pellagia had ik gisteren al via sms op de hoogte gebracht maar ze wil natuurlijk meer weten. Ik vertel haar dus mijn verhaal en dat brengt haar ertoe om te vertellen hoe Mike en zij samen zijn gekomen. Het brengt heel wat leuke herinneringen naar boven en levert Mike een paar kusjes op als die even later met de kinderen verschijnt.

Ik rijd met Mike mee naar de mini golf, open de zaak en mag ook hem nog even inlichten. We zitten een tijd te praten en ik bewonder zijn nieuwste werk in de Bob Ross stijl. Deze man is echt een creatief wonder! En dat vertel ik hem ook waardoor hij zichtbaar groeit. Om 13:30 verlaat ik de mini golf. Ik rijd wat rond maar op de een of andere manier wordt de scooter steeds dichter naar Royal Hall gestuurd. Uiteindelijk geef ik mij maar aan die drang over en zit ik al snel met Peggy en Eva te praten.

In het kantoortje van Eva komt het nog even tot een serieus gesprek over bepaalde zaken waarvan we beide willen weten hoe de ander daar over denkt. Ook vertelt zij nu over bepaalde zaken uit haar huwelijk en de scheiding. Geen gemakkelijke tijd geweest voor haar en dat heeft haar duidelijk gevormd en in sommige opzichten gehard.

Ik vertrek daarna om mij om te kleden want het is tijd voor een massage. Ik kan nog even een rondje sauna en hamam doen voordat ik mij op het ligbed nestel en helemaal tot rust kom. Dan voel ik een hand op mijn schouder en zie ik het glimlachende gezicht van Eva. Of ik klaar ben voor de massage? Nou en of! Het zijn weer 50 heerlijke relax minuten en ik merk dat ik eraan verslaafd begin te worden.

Na de massage blijf ik een tijd op het ligbed liggen nagenieten terwijl Eva de ruimtes opruimt en zich omkleed. Dat doe ik dan ook en ik reken af bij Peggy. We verlaten samen de spa en ze stapt bij mij in de auto. Het was een vermoeiende dag voor haar en ze is best wel moe. Ze heeft geen zin om uit te gaan maar we gaan rechtstreeks naar mijn kamer. Daar geef ik haar een voetmassage want ze heeft vandaag veel moeten staan. Dat het goed voelt zie ik wel aan haar gezicht. Ook bekijken we foto's van mijn huis, de tuin, vrienden en familie. Ze heeft nu een beter beeld van waar ik vandaan kom.

Ik hoor nu pas van haar dat ze de hele dag niet gegeten heeft! En ze heeft al drie whisky opgedronken. Die komen op een lege maag extra hard aan. Ik ga dus snel op de scooter wat pitta gyros halen en die eten we op. Ik heb de sleutel van kamer 2 gekregen van Mike. Daar staat een tweepersoonsbed en dat slaapt toch iets beter. De airco heeft de meeste warmte al verjaagd. Zolang ik er al ben heeft er niemand in gezeten, dus de warmte zat goed in de muren. Met kaarsjes en lekkere muziek probeer ik haar tot rust te brengen en dat lukt redelijk. Er spelen wat zaken in haar leven die nog de nodige stress opleveren en die emoties komen er door de drankjes wat gemakkelijker uit. Ik kan die problemen niet voor haar oplossen, daar moet ze echt zelf wat aan doen. Maar ik kan wel proberen om het tijdelijk uit het haar hoofd te verdrijven. Dat lukt gelukkig en rustig valt ze in slaap. En ik kort daarna ook terwijl het licht alweer door de gordijnen probeert te dringen.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje