Reisverslag  Dag 26 - Donderdag 26 Juni 2008

 

Het is 11:00 als ze wakker wordt door een telefoontje van haar moeder. Die belt haar twee keer per dag want een vrijgezelle dochter is volgens moeders nog steeds een zorgenkindje. Het maakt Eva wel eens geïrriteerd, maar ik maak haar duidelijk dat het ook voor moeders een veiligheid is. Want deze 78 jarige vrouw woont nog steeds op zichzelf. Mocht er wat gebeuren en ze kan niet bellen dan zal Eva ongetwijfeld ongerust worden en haar opzoeken. Toch blijft Eva meer een vaderskindje maar helaas is de goede man al 22 jaar geleden overleden.

Ik maak koffie voor ons en ze maakt zich klaar voor een werkdag. Ik zet haar bij Royal Hall af en maak de afspraak dat ik vanavond naar de spa kom. Dan kan ik met haar meerijden naar Heraklio en zullen we de nacht in haar huis doorbrengen.

Ik breng een kort bezoek aan Ruud en Maria want het is al bijna 14:00 als ik daar binnen stap. Ruud wil nog wel mijn verhaal horen voordat hij gaat slapen en dat plezier gun ik hem wel. Hij is dus op de hoogte van het laatste nieuws als hij zijn bed op gaat zoeken. Ik rijd door naar de mini golf en blijf daar totdat Mike door Richard om 16:00 wordt afgelost.

Ik duik nog even mijn bed in en word om 19:00 wakker. Een douche en omkleden en dan op de scooter naar Royal Hall. Ik ga in het restaurant zitten met een frappee. Daar zit ook haar moeder en haar neefje, Constadino. Die heeft weer zwemles gehad van Marina en zit vol energie. Eva komt naar boven als ze haar werk heeft voltooid. Haar moeder heeft ze nog niet ingelicht en die weet (nog) niet beter dan dat ik een vriend ben die een lift krijgt naar Heraklio omdat hij daar aan het werk moet.

We rijden naar Heraklio en zetten moeders en neefje af bij hun huizen. Het gaat zigzaggend door Heraklio en ik weet totaal niet meer waar we zijn. Maar Eva is hier geboren en kent de wegen op haar duimpje. Het is nog even zoeken om een parkeerplaatsje te vinden bij haar huis. Zoals in elke grote stad is dat een fiks probleem. Gelukkig vindt ze een plekje wat redelijk dicht bij haar huis ligt. Dan betreedt ik het huurhuis van Eva. Een leuke woning, ingericht in de typische Griekse stijl. Een woonkamer met open keuken, een kleine inloopkast waar bijvoorbeeld de wasmachine staat, een badkamer met bad en een redelijk grote slaapkamer. Ze heeft zelfs een kleine patio waar een tafel met stoelen staan en een grote parasol erboven. Op de tafel staat een vogelkooi met twee parkietjes (papagalos).

De airco gaat aan en zo ook de tv. Met verbazing en een lach kijken we hiernaar want ze heeft een zender opgezet waarop de voortplanting van diverse dierensoorten onder de loep genomen wordt. Met een glimlach verteld ze dat ze dit niet zo gepland was en ik schiet compleet in een lachstuip.

We zappen verder en komen bij een film uit die ons wel aanspreekt. Ondertussen belt ze de pizzakoerier en niet veel later zitten we aan de pizza en een cesar salade die heerlijk is. Het is ongelofelijk maar ik voel mij ook hier compleet op mijn gemak. Ik zie dat Eva dat ook aan mij ziet en ze staat er zelfs op dat ik de voeten op tafel leg (net als zij al heeft). Half liggend kijken we de film af waarbij we wel gek worden van de reclame blokken die er tussendoor zitten. Dit is nog erger dan in Nederland maar Eva heeft ondertussen een interne timer ontwikkeld. Ze zapt verder en kijken dan naar andere zenders en ze zapt iedere keer op het juiste moment terug.

De nacht valt en uiteindelijk vallen wij ook in slaap.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje