Reisverslag  Dag 27 - Vrijdag 27 Juni 2008

 

09:00 We worden wakker omdat de telefoon van Eva gaat. Het is haar moeder en ze verteld dat ze nog lag te slapen. Toch is de toon vol liefde. Eva stapt uit bed en even later is ze terug met twee kopjes Griekse koffie (Ellenikos). Ze moet voor haar baas in Herakio wat zaken ophalen en ik wil mijn ticket nogmaals verlengen. Ik wil absoluut nog niet weg op 1 juli en ben dus flink aan het rekenen geslagen. Als ik 8 juli Berry en Frances ophaal moet de auto leeg zijn. Dat doe ik dan 7 juli op Thassos. In een dag kan ik van Pireaus naar Thassos rijden (volgens de routeplanner 700km en 8 uur rijden). In Pireaus kom ik om 6:00 aan als ik dus 6 juli om 21:00 vanuit Heraklio vertrek. Dus nog 5 extra dagen erbij! Eva glimlacht terwijl ik de hele planning vertel en vraagt of ik dat voor haar doe. Ik maak haar duidelijk dat ik het doe omdat ik dat wil maar dat zij zeker de oorzaak hiervan is. Een diepe blik in mijn ogen en een kus zijn haar antwoord. Volgens mij is ze er blij mee.

We rijden dus het centrum van Heraklio in en ik word vlakbij het Minoan kantoor afgezet. Zij gaat verder om haar boodschap te doen en zal mij straks weer oppikken. Ik verander mijn ticket wat nog even wat problemen oplevert. Als eerste zou ik 28 euro moeten bijbetalen, een tweede berekening levert een bijbetaling van 64 euro op en uiteindelijk komt ze op 8 euro uit. Ik heb nu wel ineens een buitenhut maar vind alles best zolang ik maar een bed heb waarop ik kan slapen want de dag erop heb ik dan een fikse rit voor de boeg.

Ik sta even te wachten en kijk met verbazing naar het verkeer wat door elkaar heen krioelt. Dan komt Eva eraan en verlaten we snel het hete Heraklio. Zij gaat aan het werk en ik bezoek huize Jongeneelen. In de middag bezoek ik even de spa maar wil dat tot een minimum gaan beperken. Eva heeft gehoord dat de roddelmachine over ons op gang is gekomen en wil geen gedonder met haar baas. Ik praat even met haar over komend weekend. We willen naar een hotel in Agios om er even uit te zijn. Zij heeft al 8 jaar geen vakantie gehad. Aangezien ze zondags vrij is, is dit een goede tijd voor een mini vakantie. Zaterdagavond haal ik haar op en maandagmiddag lever ik haar weer op het werk af.

Ik ga via Pellagia - die ik natuurlijk weer moet bijpraten - naar haar broer (Armandos) die in Chersonissos een reisburo heeft. Misschien kan hij iets regelen. Helaas kan hij dat niet maar ik krijg van hem wel een aantal hotelnamen waarvan hij zeker weet dat het goede hotels zijn. Uiteindelijk vind ik er een en die boek ik via internet. De reactie krijg ik vanavond niet meer en dus ga ik morgenochtend naar Agios om zeker te weten dat de reservering goed gaat komen. Ik heb geen zin om morgenavond nog op zoek naar een hotel te gaan.

Ruud en Maria zijn niet thuis, Opa verteld dat ze bij Katharina en Manolis zijn. Daar tref ik ze ook inderdaad aan en al snel zit ik aan de pizza en het bier. Ik heb met Ruud een goed gesprek want er zit hem iets dwars. De rest babbelt lekker in het Grieks door terwijl wij even een goed vrienden-gesprek voeren in het Nederlands.

Het is alweer over twaalven als iedereen richting huis gaat. Voordat de klok 1 uur slaat lig ik - alleen want Eva heeft een bruiloft in Heraklio - in mijn bedje en sluit mijn luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje