Reisverslag  Dag 28 - Zaterdag 28 Juni 2008

 

08:00 Wekker. Ik zit al snel in de auto richting Agios Nicolaos. Het wordt een warme dag en de airco van de auto mag nu al aan het werk. Ik vind al snel het hotel en de man aan de receptie vindt na enig belwerk de bevestiging van mijn boeking. Ik vraag hem of ik wat moet aanbetalen maar hij maakt duidelijk dat mijn komst nu al genoeg is. Ik vraag hem of ik de kamer mag zien en zijn collegaatje - die net binnen is gekomen - neemt mij mee naar kamer 205. Het ziet er goed en verzorgt uit. Ik bezoek daarna nog op eigen houtje het zwembad op de vijfde verdieping en zie dat er ook een fitnessruimte is met mogelijkheid tot massage. Ik hoor echter van de receptionist dat die zondags gesloten is. Maar even kijken of ik een andere massage voor Eva kan regelen.

Ik drink verderop in Agios nog een frappee en denk aan de tijden dat Ruud en ik hier twee keer per week zaten als Emmanuela naar Nederlandse les moest. Daarna rijd ik terug naar Malia waarbij ik onderweg de tank maar eens vul. Teruggekomen pak ik mijn laptop en rijd naar huize Jongeneelen. Ik probeer een verbinding met het werk te krijgen maar knal er iedere keer uit. Wel lukt het mij om een digitale kaart van Berry en Frances te openen. Een leuke kaart die mij goed doet. Ook kan ik wat andere e-mail afhandelen.

Ruud en Maria zijn ondertussen thuis gekomen en ik ga met Ruud mee naar het huis van Sotiris en Maria. Die hebben adsl gekregen maar krijgen het niet aan de praat. Na flink wat werk - want ze hebben een aparte isdn verbinding - en de hulp van mijn laptop krijgen we de zaak aan het draaien. Ruud gaat naar huis voor de middagrust want het is al 14:30. Ik rijd door naar Mike in de mini golf. Ook hij heeft adsl en via zijn verbinding krijg ik wel contact met het bedrijf. Ik kan weer wat uren werken, hoewel dar op een barkruk uiteindelijk wel pijn aan je gat gaat doen.

Dan ga ik richting huis en ga mijn spullen pakken voor een mini-weekend in Agios. Een mini vakantie voor Eva. Ik heb haar gevraagd om wat massageolie mee te nemen. Ze vroeg verder nergens naar maar ik heb wel even duidelijk gemaakt dat het niet voor mij is. Het enige doel van dit uitstapje is dat zij relaxed wordt en dat blijft gedurende ons verblijf in Agios. Ik moet ook nog even Lisa bellen want die is vandaag jarig. Er wordt niet opgenomen en ik heb mijn Nederlandse mobiel niet bij mij, dus weet het nummer van Trudy haar mobiel niet. Gelukkig brengt Berry uitkomst en probeer ik haar hierop te bereiken. Helaas! Ik krijg het gevoel dat ik vorig jaar ook al moeite had om ze te bereiken. Ik zend dus maar een sms, met alle liefs uit Malia.

Om 20:30 haal ik Eva op bij Royal Hall en al snel zitten we op weg naar Agios. Ze heeft een zware dag gehad -zaterdags is de drukste dag - maar voelt zich niet zo heel moe. Ze kijkt uit naar deze mini-vakantie. Ik maak haar duidelijk dat vanavond er maar een doel is en dat is tot rust komen. Ze heeft vandaag wel in het restaurant gegeten en heeft nu geen trek. We komen bij het hotel aan en hebben - na enig rondrijden - geluk als iemand anders vertrekt. We staan bijna tegenover het hotel.

Bij de receptie begint echter een probleem duidelijk te worden. Er ligt geen reservering voor ons klaar. Gelukkig staat het meisje nog achter de balie die mij vanochtend de kamer heeft laten zien. De andere man is een nieuw gezicht voor mij. Ze slaat aan het bellen en ik vermoed dat de type kamer die eigenlijk voor ons bedoeld was niet meer beschikbaar is. Met excuus krijgen we dan de keycard van kamer 205, die ik vanochtend heb gezien. Ik denk dat deze beter is dan die we zouden krijgen, dus ik klaag verder niet.

We betrekken de kamer en zetten de airco op vol. Helaas is het een centraal systeem en die hebben altijd minder kracht dan een losse unit. De ontbijttijden zijn tot 10:00 en Eva heeft daar niet zoveel zin in. Ik heb het ook liever op de kamer en gelukkig bieden ze dit ook aan. De tijd is ook iets beter, tussen 10:30 en 11:00 is ook mogelijk. Dus vullen we het bestelformulier in en dat lever ik af bij de receptie.

We gaan naar de hotelbar en zitten - met uitzicht op het zwembad - al snel aan onze eerste drankjes. Ik beperk de drankjes echter tot twee stuks en dan nemen we er nog een mee naar onze kamer. Daar stuur ik Eva richting ligbad en tover ik de kamer om tot mijn eigen mini-spa. Compleet met kaarsjes, relax muziek en vele handdoeken. Ze is al lekker loom van het hete badwater en slaakt een kreet van verbazing als ze de badkamer uitkomt. Ze moet van mij op bed gaan liggen en dan geef ik haar - op mijn manier - een relaxmassage. In het begin geeft ze nog af en toe een aanwijzing maar ik maak haar duidelijk dat ze tot rust moet komen en niks meer mag zeggen tenzij ik haar pijn doe. Maar dat zal niet gebeuren. Ze valt zelfs even in slaap en schrikt dan wakker. Of ik niet moe ben? Nou, dat zeker niet. Het is geen optimale werkomgeving, een slapend been in verband met de gehurkte houding naast het bed, maar ik maak er het beste van. En volgens mij geniet er helemaal van wat ze ook bevestigd als ik het haar vraag.

Aan het einde haal ik de handdoeken weg, stop haar lekker in bed, laat de muziek draaien en de kaarsjes (veilig) opbranden. We vallen beiden in een lekker relaxte slaap.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje