Reisverslag  Dag 31 - Dinsdag 1 Juli 2008

 

08:00 Het is weer eens tijd voor een ontbijtje bij Malia Park. Het is een nieuwe maand en daarbij hoort de Griekse wens "Kalo mina" (goede maand). Dat wens ik persoonlijk Ruud en Maria toe en Eva in een sms. Ik moet de dag met een stevig ontbijt beginnen want ook voor mij is het vandaag een werkdag. Ik krijg na het ontbijt de sleutel van huize Jongeneelen en rijd naar huis om de laptop te halen.

Gelukkig kan ik via een u-bocht constructie contact maken met het bedrijf en kan ik aan het werk. Ondertussen komen Ruud en Maria thuis en die doen gewoon hun dingen terwijl ik doorwerk. Er zijn wel wat pauze momentjes zoals Ruud die op zijn laptop mij wat auto's laat zien en wat huizen die hier in de buurt te koop zijn. Dat laatste stond al op mijn lijst voordat ik Eva ontmoette, om eens naar huizenprijzen in de buurt te kijken. Gewoon om de markt te leren kennen. Maar nu spelen er andere zaken mee en kijk ik er toch met een andere blik tegenaan. "Niet te hard van stapel lopen", waarschuwt Ruud nog, maar hij gaat toch door met het tonen van verdomd leuke optrekjes.

Ook de lunchpauze wordt niet vergeten en we eten spaghetti op het balkon wat daarna weer mijn kantoor wordt. Terwijl Ruud en Maria gaan slapen, handel ik nog wat werk af en krijg nog wat telefoon van Bastiaan, de zoon van de baas. We praten even over zaken en privé en tussen alles door geeft hij mij heel leuk nieuws. Dat houd ik echter voor mijzelf want dat valt onder vertrouwelijkheid.

Het is ondertussen 17:30 geworden. Ik heb mijn kantoor op het balkon opgebroken omdat de zon er nu vol op schijnt. Ruud en Maria zijn wakker geworden en maken zich op voor weer een avonddienst. Ik ga naar huis en kleed mij snel om. Ik heb weer een massage op het programma staan en daarna rijd ik achter Eva aan richting Heraklio. Ik ben wat laat en doe een snel rondje sauna en hamam voordat Eva mij komt halen. Na een uurtje voel ik de werkdag helemaal niet meer en laat op het ligbed nog even de olie in mijn huid trekken alvorens de douche te nemen en mij om te kleden. Eva sluit om 20:45 de massageruimtes en ik ga achter haar aan richting parkeerplaats.

We rijden langs de supermarkt waar we wat boodschappen voor de avond doen en dan door naar Heraklio waar we zowaar een wonder meemaken. We kunnen beide auto's voor de deur kwijt! Ze staat er zelf het meest verbaasd van. Al snel staat de airco aan, het eten in de oven en zitten we op de bank naar de TV te kijken. Ik merk aan haar dat er wat zaken haar dwars zitten. Doordat we in een gesprek over haar overleden vader (22 jaar geleden) komen, komt het er ineens uit met een hevigheid die mij enigszins verbaasd. Als de eerste emoties en tranen zijn verdwenen, kunnen we er wat beter over praten. Mij wordt dan in ieder geval duidelijk dat ik voor haar iets te hard van stapel loop. We kunnen er in alle openheid goed over praten en er komen nog een paar zaken aan bod die ik voor mijzelf houd.

Er is duidelijk genoeg gevoel over van beide kanten maar we hebben meer tijd nodig. Voor nu is het even genoeg gepraat en vallen we veel later in slaap dan eigenlijk goed voor haar is. Ze heeft haar slaap hard nodig.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje