Reisverslag  Dag 35 - Zaterdag 5 Juli 2008

 

08:30 De wekker gaat. Ik heb Eva beloofd dat ik de DVD speler zal fiksen en dat ga ik dus nu doen. Ik rijd naar Heraklio en ben daar om 10:00. Eva doet open en het is duidelijk dat ze net wakker is. Ik krijg een begroeting vol gevoel en daarna een Ellenikos. Ik bekijk de kabel wirwar en ontdek dat de scartkabel toch echt de boosdoener is. Ik spring in de auto want ze moet om 11:30 weer wat boodschappen voor de zaak doen. Gelukkig hoef ik niet naar Carrefour maar ontdek ik vlakbij de snelweg een andere electro zaak. Die hebben de juiste kabel en dus ben ik vrij snel terug. Het probleem is dan ook snel verholpen en ze kan weer DVD's afspelen.

Daarna verlaten we beide haar woning. Ik ga direct terug, zij moet het centrum in (en is daar niet blij mee). Ik verwissel bij thuiskomst de auto voor scooter en rijd naar Pellagia om de kamer alvast te betalen. Ze verwijst mij door naar Mike. Die zit nog wel even bij de mini golf en dus ga ik eerst door naar Ruud en Maria. Daar kom ik te weten dat ze morgen nog steeds vrij zijn maar dat ze nog geen flauw idee hebben waar we naartoe zullen gaan. We bespreken een paar plaatsen en bekijken ze middels Google Earth. Maar we nemen nog geen besluit. Ik repareer wel de laptop want Ruud had een probleem bij het afspelen van filmpjes. Omdat het een Griekse Vista versie is, duurt het wat langer maar uiteindelijk vind ik het probleem. Ook belt Eva om te vertellen dat ik om 19:00 verwacht wordt voor een massage en ze herinnert mij eraan dat ik nog een kopie van haar cd zou maken. Ik beloof dat ik op tijd zal zijn, inclusief de kopie.

Daarna ga ik richting Mike op de mini golf. Zijn zoontjes zijn nu ook dankbare gebruikers van de internet pc's en ik betaal Mike ondertussen mijn kamerhuur. Hij kan nu wel een feestje vieren. Dan keer ik terug naar huis want de kopie moet nog wel even gebrand worden. Om 17:30 kom ik bij de Spa en tref Eva in haar kantoortje. Voor de zaterdag is het nu uitzonderlijk rustig, ook in de fitness ruimte. Ze heeft aan het begin van de middag twee afspraken gehad die gewoon - zonder af te bellen - niet zijn op komen dagen. Ze gaat nu eindelijk invoeren wat ik al eerder tegen haar heb gezegd. Mensen moeten bij een afspraak een aanbetaling doen of bij een telefonische afspraak moet gezegd worden dat 50% op hun verhaald wordt als ze niet komen opdagen.

De massage maakt ze extra speciaal. Neemt extra tijd, heeft heerlijke jasmijn geur in de branders en op het gezichtshanddoekje. Ik voel mij herboren, dit zou ik iedere dag willen hebben. Ik kom op het ligbed bij en Eva komt even bij mij zitten. Daarna lopen we terug naar haar kantoortje. Ze kleedt zich om en ik help om alle kaarsjes te doven. Ze weet niet of ze morgen wel op tijd terug zal zijn van het familie uitje. Dus nemen we nu hier alvast afscheid van elkaar. We weten allebei dat het zo even beter is, maar onze harten spreken een andere taal. We nemen de tijd om afscheid te nemen maar toch is dat altijd te weinig. We houden contact, dat is een ding wat heel zeker is.

Eva verlaat de Spa en vertrekt naar Heraklio. Ik kleed mij om en verlaat dan ook de Spa nadat ik Peggy heb bedankt voor alle goede zorgen. Gelukkig heb ik vriend Ruud nog en even later zit ik met hem op het balkon. Een goed gesprek en wat afleiding is nooit weg. Toch sluit ik helemaal alleen om 0:45 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje