Reisverslag  Dag 38 - Dinsdag 8 Juli 2008

 

06:50 De wekker gaat. Ik moet toch wat over hebben voor mijn familie! Ik sta op en zit al snel daarna in de auto richting boot. Geen tijd voor ontbijt of koffie. Het is rustig op de boot, er kwam veel meer verkeer van de boot af. Ik zit al snel aan de frappee en bedenk mij dat ik niet heel veel tijd over heb om het vliegveld van Thessaloniki te bereiken. Misschien had ik beter de boot van 7:00 kunnen nemen. Enfin, dan wachten ze maar even.

De rit naar Thessaloniki verloopt voorspoedig en zeker op de snelweg gedeelte kan ik lekker doorrijden. Het vliegveld staat keurig aangegeven en net voordat ik dat bereik, krijg ik telefoon van Berry die vertelt dat ze bij gedeelte "B" op mij staan te wachten. Ik blijk er dan nog geen kilometer van verwijderd te zijn en ik zoek al snel de bewuste plek op. Die kan ik niet vinden en ik bel terug dat ik bij alle bussen van de toeroperators sta. Ze stonden bij de weg die ik niet in mocht dus hadden daar lang staan wachten. Nu lopen ze iets door en kan ik ze begroeten. De koffers in de achterbak en zij tweeën op de achterbank. Op de vloer bij de voorstoel heb ik namelijk wat autospullen liggen.

De weg terug is iets moeilijker te vinden maar na een klein uitstapje zitten we dan toch op de goede snelweg. Onderweg praten we bij en krijg ik een broodje van hen aangeboden. Die smaakt prima omdat ik vandaag nog niets aan vast voedsel heb ingenomen. Ik verzin ter plekke dat ons zwembad van villa 6 leeg is in verband met onderhoud. De kit moet nog een paar dagen drogen. In de achteruitkijkspiegel zie ik twee beteuterde gezichten verschijnen en ik moet moeite doen om niet te lachen. Het is een duidelijke teleurstelling voor ze en ze vuren nog wat vragen op mij af. Die weet ik gelukkig goed te beantwoorden waardoor ze het nog steeds geloven.

Ik moet even doorrijden als ik de boot van 12:30 wil gaan halen maar mijn Griekse rijstijl is dusdanig dat het mij lukt. Op de boot komt het lege zwembad nog even ter sprake maar natuurlijk ook mijn ervaringen met Eva. Het verslag is nog lang niet af en zolang willen Berry en Frances ook niet wachten. Ik praat ze helemaal bij. Om 13:08 bereiken we Thassos en gaan we eerst naar een supermarkt omdat ik nog niets in huis heb. Na de noodzakelijke boodschappen in de auto geladen te hebben, gaan we dan naar villa 6. Ze betreden de villa en slaken kreten van verrukking. Voor mij is dit al bijna normaal maar zij zien de villa nu voor het eerst in het echt en dat is best indrukwekkend. Frances is de eerste die een nog hardere kreet slaakt: "het zwembad is wel gevuld". Ik kan nog antwoorden "Goh, dan hebben ze dat net gevuld" voordat ik in lachen uitbarst. Ze vinden het een goede grap maar ze ziet echt de opluchting op hun gezichten verschijnen.

De koffers en de boodschappen worden uit de auto gehaald en niet veel later duiken we ons eigen zwembad in. Dan even wat drinken voordat de vermoeidheid toeslaat bij deze twee reizigers die sinds 01:00 vanochtend in de weer zijn. Rijden naar Dusseldorf en dan vliegen naar Thessaloniki. Ze verlangen naar een siësta en dat gaan ze dan ook doen. Ik installeer de laptop en het tft scherm en ga de keywords van de afgelopen twee weken intikken.

Als Berry en Frances weer wakker worden, lig ik net weer in het zwembad. Terwijl zij nog even tot zich zelf komen loop ik even langs bij Elsbeth. Ik heb nog wat spullen die ik meegenomen heb van haar ouders en ook een fikse doos Tickels. Die harde dropjes durfde ik wel mee te nemen, andere drop was nu een enorme klont geweest. Het is een goede keuze want ze vindt ze heerlijk. Ik vertel haar dat we straks bij Syrtaki gaan eten en krijg het verzoek om wat spullen mee te nemen voor Peppina, de moeder van Stelios.

We vertrekken bijtijds (20:00) richting centrum maar dat is omdat ik ze eerst wat van Thassos stad wil laten zien. Ik rijd eerst wat straten door en zet dan de auto bij Syrtaki neer. We lopen terug naar het eigenlijke centrum en lopen wat door de winkelstraat heen. Slippers in overvloed maar Frances wil eigenlijk dezelfde die ze vorig jaar heeft gekocht. Die zijn net voor vertrek overleden en ze gaat hier vast nog een keer goed op zoek naar die slippers.

We komen terug bij Syrtaki en ik zie Peppina zitten. Ik leverde spullen af en vertel haar - in mijn beste Grieks - dat die mensen verderop mijn broertje en zijn vriendin zijn, dat we een week in een villa en dan beneden in het appartement zitten. Het lukt ook nog, hoewel ze sommige woorden in het beetje Duits dat ze kent herhaalt om door mij bevestigd te worden.

Ik stel Berry en Frances ook voor aan Akis en die raadt ons de gyros schotel aan. Eerst natuurlijk wat voorgerechten en dan een heerlijke gyros schotel. Tussen voorgerechten en hoofdschotel bel ik Eva even op. Die staat net onder de douche en dus bel ik 10 minutejn later weer. Dat dan al de gyros schotel is geleverd kan mij wat minder schelen want ik kan weer even met haar praten. Alles is goed met haar maar ze is wel moe. Ze kruipt zo onder de wol. Ik wens haar een goede nachtrust en keer terug naar mijn reisgezelschap.

De bij de schotel geleverde bifteki bal krijgen we niet op en die krijgen we - op ons verzoek - in aluminiumfolie mee. Ondertussen zijn we wel een paar keer lastig gevallen door muggen maar ik was bewapend met een anti-muggenstick en ook de Akis levert ons een flacon kan anti-muggenspul. De oogjes van Berry en Frances beginnen alweer te zakken, zeker na deze maaltijd. Berry rijdt ons netjes naar huis en daar duiken zij snel het bed in. Ik ga nog even op het balkon naar muziek zitten luisteren. Ik droom weg op relax muziek terwijl ik uitkijk over een - met kleine lichtjes bezaaid - Thassos. Om 0:45 sluit ik ook mijn luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje