Reisverslag  Dag 39 - Woensdag 9 Juli 2008

 

09:30 Ik word wakker en merk dat Berry en Frances al wakker zijn. Berry was zelfs dusdanig vroeg dat hij al lopend naar de bakker is geweest om brood te halen. We ontbijten aan de rand van ons zwembad, in de schaduw van een rieten parasol. Het is vandaag wasdag want ik heb een aardige hoop was. Frences heeft waspoeder en de villa een wasmachine. Zie daar, de zaak is compleet om de wasdag te beginnen en al snel staat de wasmachine te draaien terwijl wij nog een keer plonzen. We gaan daarna even weer boodschappen doen want we hebben nog wat beleg nodig.

Ik ben begonnen aan het verslag, dat gaat mij meer dan een dag kosten. Ondertussen vraagt de zaak ook wat aandacht want ook die moet natuurlijk doorlopen. Ik kan ze gelukkig prima van afstand helpen. De lunch bestaat uit een salade en brood. Ik tik weer driftig verder maar het kost mij meer tijd dan gedacht. Je moet die afgelopen tijd even beter verwoorden en wel een indruk geven zonder de privacy van de betrokkenen te schaden.

Berry en Frances worden wakker en willen wel wat rijden en naar een strand. Ik heb met Bastiaan echter afgesproken dat ik nog wat werk zou verrichten en blijf dus thuis. Ik werk een paar uur en ga dan weer verder met het verslag.

Het is 20:30 als Berry en Frances terugkomen en we ons gereed gaan maken voor de avond. Er is live muziek bij Chrisa, hoor ik van Elsbeth, maar daar zit het helemaal vol. Dus rijd ik door naar mijn oorspronkelijk uitgekozen taverna en dat is Muzes aan de haven. De voorgerechten zijn op als ik op sta en Eva ga bellen. Ik hoor Berry roepen als de païdakia eraan komt maar ik maak eerst het gesprek met Eva af. Ik vertel mijn dag en zij verteld haar dag. Dan merk ik op dat werkdagen inderdaad veel saaier zijn dan vakantiedagen en we schieten beide in de lach. Ik wou dat ze hier was. . .

Berry en Frances zijn verbaasd dat ik het vlees koud heb laten worden. Ik vertel hoe een Griekse barbecue of maaltijd eraan toe gaat en dat de temperatuur van het voedsel er minder toe doet dan in Nederland. Een man moet keuzes maken in het leven en bij mij gaat het meisje voor de maaltijd (is ook beter voor mijzelf). We zijn voor twaalven terug in villa 6 en de bedden worden opgezocht. Ik kan nog niet meteen slapen, er spookt teveel door mijn hoofd. Dus luister ik wat muziek om mijn gedachten tot rust te krijgen. Dat lukt en om 0:45 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje