Reisverslag  Dag 40 - Donderdag 10 Juli 2008

 

09:00 Wakker. Een ontbijt en plonzen in ons zwembad zijn natuurlijk de eerste zaken die vandaag op het programma staan. En dat programma wordt natuurlijk stikt gevolgd, ahum. Wat we vandaag willen is een bezoek aan een waterval. En dus, als we zijn opgedroogd, stappen we in de auto en rijden richting zuidwest kust. Daar in de bergen heb je het plaatsje Mariès. En daar "iets" voorbij heb je een meertje waarin een riviertje komt en in dat riviertje zit een waterval. Nou heb ik al iets meer van dat soort spectaculaire watervalletjes gezien en weet de info op waarde te schatten.

Net buiten het dorpje gaat de weg over in een zanderig pad vol stenen. We parkeren de auto waar nog veel meer geparkeerde auto's staan en gaan lopend verder. Na iedere bocht in de weg verwacht je het meer. Maar dat blijkt echt een hele tippel en we zien het einde nog niet. We komen een Brit tegen en vragen hem hoever het nog is. Hij verteld dat hij omgedraaid is om de auto te halen. Berry gaat dat ook doen terwijl Frances en ik rustig verder lopen. Het is fiks heet en ik slip iets in mijn rechterschoen. Dat heeft een kleine blaar tot gevolg en ik stop en verwissel de schoenen voor slippers. Dat loopt prima want de weg is begaanbaar voor iedere auto zolang het maar geen verlaagde sportwagen is.

Uiteindelijk komen Frances en ik bij het meertje aan wat een vieze bruine kleur heeft. Dat komt van zand en andere mineralen die door het hele kleine riviertje worden aangevoerd. Maar als je een helder meertje verwacht dan is dit een teleurstelling. Berry komt niet veel later met de auto en dan blijkt dat we 3,5 kilometer hebben gelopen (af en toe in de brandende zon). De auto wordt in de schaduw van een boom gezet en we lopen naar beneden, richting het meertje. Uit een kraantje komt helder water en daar drink ik gerust wat van om de vochtvoorraad weer op peil te krijgen. Dan lopen we naar het riviertje, net voordat het in het meertje verdwijnt. Het is geen koel water maar is ondertussen flink opgewarmd. Wel zit er voldoende vis in, maar die kunnen nu niet richting meertje omdat het laatste stukje te ondiep is. Na fikse regenval zullen ze ongetwijfeld wel in het meertje kunnen zwemmen maar nu zwemmen ze schichtig tussen onze voeten door. We staan even - dat noemen ze pootjebaden - in de rivierstroom. Dan brand de zon ons toch helemaal de rivier uit en gaan we richting auto. De airco aan en terug naar de hoofdweg. De eerste 3,5 kilometer in slakkegang om de vering en banden wat te sparen en ook voetgangers niet compleet onder stof te bedelven.

We rijden terug naar de haven van Skala Kallirachis. Daar hebben we een lunch die bestaat uit een lekkere choriatiki. Berry loopt alweer rond en Frances leest een boek. Ik zoek een supermarkt voor wat opwaardeerkaarten voor mijn mobiele telefoon. Als iedereen weer verzameld is, gaan we richting huis. Het is siësta tijd voor Berry en Frances, en ik wil vandaag een deel van het verslag af hebben en online zetten. Dus tik ik ook door als Berry en Frances weer wakker zijn en met de auto op zoek gaan naar een rotsstrandje zodat er gesnorkeld kan worden.

Als ze terugkomen ben ik net klaar met 5 juli. Ze lezen de teksten even zodat ik er zeker van ben dat ik geen gekke dingen aan het internet toe vertrouw. Want erop zetten gaat makkelijker dan eraf halen. Ik zet het online en dat is hent tijd voor wat voedsel. We gaan eten aan de oude haven, onder de plataan. Ik neem er een souvlaki en die smaakt goed en de porties zijn niet heel groot. Dus willen Berry en Frances wel een toetje. Ik bedank en ga bellen. Eva ligt al in bed en was net in slaap gevallen. Ik verontschuldig mij maar ze vindt het niet erg. We kletsen even over de afgelopen dag en dan wens ik haar een lekkere slaap toe. Daarna probeer ik Ruud te bereiken maar dat duurt een tijd. Toch krijg ik hem aan de lijn en praat hem even bij.

Na het toetje gaan we nog even bij bar Baccarat zitten. Ik neem een kamikazi en de andere houden het alcoholvrij. Het koelt in de avond lekker af maar nu is het bijna fris te noemen. De wind komt rechtstreeks van zee binnenzetten. Na een drankje houden we het voor gezien en gaan naar huis. Om 0:30 sluit ik de luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje