Reisverslag  Dag 45 - Dinsdag 15 Juli 2008

 

09:30 Wakker. Berry en Frances zijn al even wakker maar wachten netjes zodat we een gezamenlijk ontbijt hebben. We gaan een rondrit over het eiland maken maar hoeven ons niet te haasten. Zo groot is het eiland nou ook weer niet. We rijden om 11:30 weg en gaan het eiland rond tegen de wijzers van de klok in. We komen langs de supermarkt in Rachonni en halen daar de door Berry zo gewaardeerde wasverzachter. Hij raakt helemaal in extase als hij die geur ruikt.

We rijden door en zien kleine vissershuisjes aan de zee en zien de kust veranderen van stranden in baaien en steile kustformaties. We stoppen regelmatig en er wordt menig foto geschoten. We rijden de drukke plaatsen in het zuiden voorbij en slaan nog even het binnenland in om het dorpje Theologos te bezoeken. Daar vul ik ook het ruitenwisserreservoir want dat is ondertussen leeg gesproeid.

Dan vervolgen we weer onze weg en komen in Psili Amos aan. Daar drinken we wat en hebben we het over het vervolg van de dag. We komen bijna alweer op bekend terrein want de oostkust is dankzij de vele bezoekjes aan Paradise Beach nu wel bekend. Ik bel Elsbeth op met het voorstel om samen te komen bij het hotel van Nicole. Dan kunnen we Ioli wat bezig houden want die mist haar broers natuurlijk best. Elsbeth had een bezoek aan Nicole al beloofd aan Ioli en zal er al zijn voordat wij er komen.

Wij vervolgen ons rondje en rijden daarna ons appartement voorbij en door naar het hotel. Daar is nog geen Elsbeth aangekomen en we bestellen wat eten bij Nicole. Net voordat we dat krijgen komt Elsbeth met een in de auto slapende Ioli. Wij praten wat met Elsbeth en ondertussen eten we netjes onze bordjes leeg. Berry en Frances gaan het strand en de zee verkennen, ik duik het zwembad in (natuurlijk nadat we eerst netjes hebben gerust hoor mam!). Elsbeth valt op een ligbed in slaap, net als haar dochter dat heeft gedaan in de auto. De ramen van de auto staan allemaal wagenwijd open en het waait lekker dus we hoeven niet bang te zijn dat we een gaar kind gaan aantreffen.

Elsbeth schrikt opeens wakker en dat doet Ioli ook. Ioli moet heel even wakker worden maar zit dan ook meteen vol energie. Met de bel wordt de jacuzzi en het zwembad onveilig gemaakt. Ze daagt ons allemaal uit en is niet bang voor wat water. Na een tijdje gaan Berry en Frances richting strand en speel ik verder met Ioli. Dan ga ik eruit voor een frappee die ik van Elsbeth krijg aangeboden. Elsbeth vraagt door naar mijn gesprek met Eva en we hebben het er even goed over. Ze zwalkt in het begin ook wat heen en weer met haar keuze, net zoals ik dat in mijn hoofd al een tijdje doe. Maar in mijn hoofd zit ondertussen wel de keuze en niet veel later komt zij toch ook op dezelfde uitkomst. Ik "moet" terug naar Kreta.

Even later is het ijstijd. Niet omdat het ineens steenkoud is, dat in tegendeel. Maar omdat Elsbeth wat bolletjes ijs gaat uitdelen aan ons en verkopen aan wat kinderen. Om 18:00 vertrekt Elsbeth want ze gaat tennissen. Wij mogen Ioli houden die ook nog niet naar huis wil. We plonzen nog een keer goed in het zwembad en laten ons dan opdrogen. Na een uurtje vertrekken wij ook en Ioli luistert keurig naar onze aanwijzingen. Thuis aangekomen dragen we Ioli over aan de au-pair en gaan op ons balkon zitten. Daar praat ik Berry en Frances bij over de nieuwe stand van zaken. Ze manen mij natuurlijk aan tot voorzichtigheid en dat ik mijn kop niet gek moet laten maken. Maar dat ben ik ook niet van plan, ik wil enkel een goede basis leggen voor de maanden erop als de afstand groot is. Hierna maken we ons gereed voor de avond.

We zetten de auto bij Muzes neer maar lopen niet naar binnen. Berry en Frances willen Eros 2 (de baaientocht) boeken en ik wil Eva bellen. Ik vertel haar niets over mijn gedachten en we zodoende praten we over de dag van vandaag. Toch merkt ze op dat ik vrolijker en opgewekter klink. Ze heeft echt een goed opmerkingsvermogen voor dit soort gevoelszaken. Ik wil het echter nog niet zeggen en hou het erop dat het een leuke dag was (wat het ook was). Ik rond het telefoongesprek af en loop rustig naar Muzes waarbij ik een tijdje sta te kijken bij Thassos 6 (een van de veerboten, de grootste) die wordt afgemeerd en klaar gemaakt voor de nacht.

Ik kom bij Muzes aan, zoek een tafeltje uit en wil net de drank bestellen als Berry en Frances binnen komen wandelen. Hun boeking is geslaagd, donderdagochtend kunnen ze mee op de boot. We slaan weer een heerlijke maaltijd naar binnen en toppen die af met (fris)drank. Het is wel een koele avond en ook de wind is wat aan het aantrekken. Dat is op zich vreemd want die hoort hier 's avonds toch meer te gaan liggen. Met volle buikjes reken we weer lachend af want hier betaal je met drie mensen evenveel als thuis je dat voor een persoon zou doen. De auto brengt ons gelukkig weer omhoog en richting appartement. Daar sluiten we om 0:15 onze luiken.

Ik heb het gevoel maar even geslapen te hebben als ik door een donderslag wakker wordt gemaakt. Dat even slapen klopt wel want de klok geeft klokslag 1:25 aan. Het is aan het onweren en dan niet op het vaste land maar op Thassos Dan hoor ik iets wat ik al anderhalve maand niet meer heb gehoord, regen! En niet een klein beetje maar fikse stralen. Het klettert van het dak op het terras. Het onweer komt dichterbij, een klap komt heel dichtbij en dan neemt het af. Verderop de nacht werd ik nog een keer wakker omdat het gedonder opnieuw begon maar ik slaap iedere keer alweer vrij snel verder.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje