Reisverslag  Dag 49 - Zaterdag 19 Juli 2008

 

08:15 Wakker. Ik hoor Berry vertrekken voor een wandeltocht naar de Acropolis. Ik denk dat Frances nog lekker in bed ligt maar die blijkt toch haar vriendje te zijn gevolgd, ondanks haar bedenkingen. Ik heb de ochtend ingeruimd voor het bijwerken van het verslag. Dat lukt in het begin aardig maar dan beginnen andere invloeden hun tol te eisen (iets waarin ik zelf de keuze heb gemaakt en dus is dit geen verwijt!).

Elsbeth is alweer in haar waspaleis en komt mij aansporen om vooral mijn was niet te laten verslonzen maar bij haar in te leveren. Berry en Frances komen terug en even later zitten we aan een gezamenlijk ontbijt. Dan is het ook wel koffietijd en vragen we Elsbeth op de koffie. Ze heeft al koffie achter de kiezen en dus houden we het bij een fris rondje. Zij moet daarna weer gasten van de boot halen en ik ga door met tikken.

We hebben een lunch en daarbij een tosti apparaat nodig. De bovenbuurvrouw is zo lief om ons die te lenen waarop wij zo lief zijn om haar wat eten aan te bieden zodat we zeker weten dat dit drukke vrouwtje wel goed eet. Ik ga daarna weer terug naar mijn tikpaleis waarbij ondertussen ook de gekochte cd's in mp3 worden omgezet.

Berry en Frances hebben het beddengoed bij het wasvrouwtje afgeleverd en ik heb mijn wastas daar ook neergezet. Het ontbreken van beddengoed kan echter geen reden zijn om een siësta over te slaan en dankzij wat handdoeken kunnen Berry en Frances toch hun welverdiende rustmoment hebben. Ik mag met ons lieve wasvrouwtje hun beddengoed weer van kreukels ontdoen waarbij ik de zogenaamde Tiny methode leer.

Hierna zit ik weer even te tikken maar mijn oogleden willen andere dingen doen. Ik geef er dan maar even aan toe en val voor een half uur in slaap. Gelukkig niet diep en als de wekker om 15:30 gaat ben ik al snel in de benen. Berry en Frances worden door mij gewekt maar ik vraag mij nu af waarom ik dat niet op de Jochem Meyer manier heb gedaan?

Enfin, we gaan weer naar het strand. Dit keer is het echt druk (geweest) want de auto's staan overal op de weg naar beneden geparkeerd. Maar wij vinden weer een goed plekje beneden en liggen al vrij snel in een bijna gladde zee te spartelen. Ik lig een lange tijd in de warme zon en het zweet breekt mij uit. Ik ben even bang dat ik zo afgeleid was door de muziek dat ik verbrand ben maar dat blijkt allemaal niet zo te zijn. Mijn huid is na anderhalve maand Griekenland wel wat gewend geraakt. Dat had ik in het begin niet moeten proberen.

Als de schaduw weer op ons is neergedaald is het niet meteen tijd om te vertrekken. De warmte zit zo in de lucht dat het niet erg afkoelt. Diezelfde warmte zorgt voor nog meer brandgevaar en we zien uit de bergen een zwarte rookpluim op stijgen. Even later zijn er ook twee vliegtuigjes in de lucht te zien. Ze zien er niet uit als blusvliegtuigen maar blijken het later wel te zijn. Er is een brandje in een van de heuvels en ik denk meteen aan de branden van vorig jaar. Ik hoop dat het iedereen bespaart blijft want die ellende gun je niemand.

We gaan op huis aan en stoppen onderweg even bij de supermarkt. Berry zag daar een leuk metalen vaatje waar ik vorig jaar naar heb gekeken. In de winkel hebben ze er wat voor een leuke prijs en onbeschadigd. Ook krijg ik van Berry en Frances glazen die ze hier vaak voor frappee gebruiken en die ik graag wilde hebben. Ze zijn allebei wel heel lief en twee weken samen gaat echt prima.

Thuis gekomen is het weer tijd voor het avondritueel. Ik ben niet verbrand maar gloei nog wel na van de zon. En de temperatuur is ook nog hoog vergeleken met de voorgaande weken. Dus is het na de douche moeilijk afkoelen maar na een tijdje lukt het redelijk. Ik heb een sms van Ruud gekregen met een vreselijk bericht dat een bekende van hun vermoord is terwijl hij op zee zat. Ik zal jullie de details besparen maar het heeft een behoorlijke impact gehad en Ruud en Maria zijn vandaag naar de begrafenis van de man geweest. Ik antwoord terug en zal hem morgen even bellen om verder bij te praten.

We gaan weer aan de haven eten. Eerst vragen we bij de kormos taverna naar de beschikbaarheid van dit toetje. Ze hebben het niet maar beloven het morgen te hebben. Dus gaan we nu naar de buurman, Muzes. Terwijl Berry en Frances daarheen lopen ga ik nog even Eva bellen vanuit een telefooncel. Dit bespaart voor ons beide een hele boel centen. Ze heeft een drukke dag achter de rug en gaat morgen lekker naar het strand. Ik wens haar een lekkere vrije dag en spreek haar gauw weer.

De maaltijd bij Muzes is weer uitmuntend. Berry en ik kiezen voor de yiaourtlou (ja, moeilijk uit te spreken hè?), rolletjes lamsgehakt op pittabroodjes met tomatensaus en Griekse yoghurt. Werkelijk heerlijk maar het vult ook heel goed. Meer dan voldaan vertrekken we richting huis. Ik lig om 0:00 in mijn bedje maar sluit het luik niet. Het is te warm en laat het luik dus open. Maar mijn luiken gaan al snel dicht en voordat het morgenochtend te licht wordt zal ik wel wakker worden om het luik alsnog te sluiten.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje