Reisverslag  Dag 14 - Woensdag 8 Juni 2016

 

08:15 Vandaag een rustige dag. Ik heb besloten om morgen met de trein mee te gaan, dus nu een ontbijtje en dan een mooie wandeling om het dorp heen. In de verte hoor ik de trein toeteren.

Bij het station aangekomen blijkt dat de sporen van Athene naar Patras nog steeds niet gelegd zijn. Het station is wel af qua ruwbouw in beton. Ik zag vanaf de snelweg gisteren dat er nog overal aan het nieuwe spoortraject gewerkt wordt. Ja, ik begrijp dat, een spoorlijn leg je niet zomaar aan. Helemaal als er ook nog bergen in het spel zijn. Hier zijn ze nog wel een paar jaar mee bezig en dat zal ik thuis ook wel zijn.

Via de supermarkt loop ik terug naar de kamer. Vanavond wordt er weer thuis gegeten. Ik heb nog een fles wijn uit Oostenrijk en die gaat met wat gehaktballetjes en feta vanavond genuttigd worden.

De middag wordt eerst op het balkon doorgebracht totdat de zon mij begint weg te branden. Bezigheden zijn lezen, sporenplan, internetten, facebooken. Kortom, ik vermaak mij wel. Eind van de middag loop ik naar het station om de treinkaartjes voor morgen te regelen. Daar wacht mij een onaangename verrassing! Morgen wordt er gestaakt bij de OSE, de Griekse spoorwegen. Er gaat morgen dus geen trein de kloof door. Dat is balen! Vrijdag wil ik bijtijds Diakopto verlaten, dus dat wordt hem ook niet. Ik ga dus dit jaar niet met de trein door de kloof? Dat voelt niet goed, maar ik kan er niks aan doen.

Zoals gezegd, de avondmaaltijd glijdt er goed in en al lezend is het 22:45 geworden als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje