Reisverslag  Dag 00 - Zaterdag 30 Mei 2009

 

07:30 De dag begint zoals een gebruikelijke zaterdag dient te beginnen, namelijk met een bezoek aan de supermarkt die op de kleintjes let (voor mij wel van toepassing) en aan Meppels grootste boekwinkel Boek & Blad. Voor de Peter en Judith heb ik de spullen voor een frappee meegenomen, na mijn vakantie zal ik ze er weer op trakteren (alleen werkt Judith er dan niet meer, snik). Maar voordat het zover is ga ik eerst boodschappen doen met "buurvrouw" Jenny. Daarna ga ik "vreemd" want ik ga met de buuf eerst ergens anders koffie drinken (de plaats? Daar waar juf Margreet het glaswerk boven de bar poetst). Ze verklaart dat ze mij morgenochtend staat uit te zwaaien en wil nu nog geen afscheid nemen. De directeur en de secretaris van de boekwinkel hullen zich in een stilzwijgen dus ik vermoed dat hun zondagsrust niet verstoord gaat worden door het uitzwaaien van een boekhandelhulpje. Ze zullen hun smoezen al wel klaar hebben op het moment dat ze dit lezen (hihi).

Nadat alle sociale contacten zijn afgerond ga ik weer richting huis. Mijn spullen moeten nog gepakt worden en in de auto gestopt worden. Ik krijg daar geen paniekaanval meer van na zes eerdere rondreizen, maar het is toch net iets anders in verband met de nieuwe auto (zoom-zoom-zoom!). Maar het past prima ondanks de zes dekbedden en een pannenset voor Thassos. Zoals altijd, lekker op het laatste moment klaar. Ik lijk wel een Griek!

Aan het begin van de avond ga ik naar de verjaardag van "iets-verderop-buurman" Koos. Mijn liefste buurvrouw Marie is er ook. Samen met pa en ma hebben we gisteren de Griek in Heerenveen nog bezocht (en Makis de stuipen op het lijf gejaagd). Dat is tijdens het verjaardagspartijtje meerdere keren ter tafel gekomen. Dan gaat de telefoon. Berry en Frances komen nu al langs. De ouwe besjes zijn zo moe van een paardenconcours dat ze het morgenochtend niet trekken. Ik vind dat jammer maar sleep er wel de belofte uit dat we op Thassos een keer flink gaan stappen. Ik zal ze slopen!

Om 22:45 weer thuis. Nog even alles in gedachten nalopen en zorgen dat je de belangrijkste zaken niet vergeten bent. Ik ben niets vergeten en dus betekent dat bedtijd! De luiken sluiten om 23:15.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje