De vakantiedagen van 2009 op een rijtje


Belangrijke mijlpalen:
 

31 Mei

Begin van de rondreis. Vertrek van huis richting het zuiden. Overnachting in Steinach (Oostenrijk, net voor de Brennerpas) in hotel Zur Rose, wat al echt een vast stekje voor het begin van de rondreis is

1 Juni

Hotel verlaten en op weg naar Venetië. Uiterlijk 15:00 moet ik mij melden in de haven en dan inschepen voor de reis naar Griekenland. Mijn auto op het parkeerdek en ik in een 2-persoons binnenhut (alleen bewoning, zonder  patrijspoorten). Vertrek om 17:00

2 Juni

Aankomst in Igoumenitsa (ca 20:00). Rijden naar Parga om daar de eerste dagen op Griekse bodem te kunnen doorbrengen. Even tijd om te 'wennen' aan het Griekse leven en alles flink los te gooien.

ca 14 Juni

De bergen in naar Ano Pedino, wat op tv is geweest met Herman den Blijker en meneer Reimers. En daarna langzaam zuidwaarts richting de Peleponissos.

19 Juni

Zusje Trudy is jarig!

22 Juni

Naar Diakopto, kijken of het treintje nu wel weer rijdt.

27 Juni

De boot naar Kreta wordt in Pireus (onder Athene) geladen met mijn auto en mijn persoontje (op dek). Inchecken om 10:00, vertrek om 11:00. Het is de dagovertocht en dus kom ik de dezelfde dag om 18:00 in Heraklion aan.

27 Juni

Van Heraklion naar Malia. Er is al een kamer voor mij gereserveerd en ik zal blij zijn als ik al mijn vrienden weer kan zien.

28 Juni

Nichtje Lisa is jarig!.

12 Juli

Afscheid nemen van mijn Kretzenzer vrienden en weer een boot op, maar nu van Heraklion naar Pireus (vertrek om 11:00), inclusief auto. Aankomst in de haven van Pireaus staat gepland om 18:00. Als het goed is heb ik dan een hotel in Athene geboekt want daar wil ik nu in de zomer een paar dagen kijken.

15 Juli

Ik trek nu noordwaarts. Op het verlanglijstje staan Pileon, Kalambaka en Meteora maar op dit moment staat alles nog open, dus blijf mijn verslag lezen.

23 Juli

Op weg naar mijn vrienden in Naousa. Daar zal ik als toerist weer een uitzondering zijn en mij zoveel mogelijk in het echte Griekse leven onderdompelen.

27 Juli

Ik moet de auto leeg maken (op spullen voor 2 weken voor mijzelf na) zodat ik twee mensen en koffers moet kunnen herbergen. En mij geestelijk voorbereiden op reisgezelschap.

28 Juli - 11 Augustus

Deze dagen worden samen met Berry en Frances in het noorden van Griekenland doorgebracht. Zij komen en gaan met het vliegtuig (Dusseldorf-Thessaloniki). Ik haal ze vanuit Naousa op en rijd met ze door naar Thassos. We verblijven bij Elsbeth in het gastenverblijf en misschien ook een tijd in een villa.

9 Augustus

We verlaten Thassos met ons drieën en gaan naar Naousa. Ik hoop ze dan wat van het originele Griekse platteland te laten zien.

11 Augustus

Ik breng ze naar Thessaloniki en doe wat boodschappen. De rust is wedergekeerd voor wat betreft het gezelschap maar ik moet vol aan de bak. Ik rijd weer terug naar Naousa en pak de auto weer in.

12 Augustus

Een rit van oost naar west Griekenland en aankomst in Igoumenitsa waar ik een hotel ga zoeken voor de nacht.

13 Augustus

De boot vertrekt om 09:00 vanuit Igoumenitsa naar Venetië. Ik zal alleen een 2-persoons binnenhut gaan bewonen.

14 Augustus

Aankomst in Venetië, om ca 8:30 zal ik de 1350 kilometer naar huis aanvangen want de rondreis zit erop.