Reisverslag  Dag 01 - Zondag 31 Mei 2009

 

06:30 Wakker, de gebruikelijke ochtendrituelen en de laatste spullen de auto in. Om 08:00 neem ik afscheid van pa, ma en Marie en ga het hoekje om. Daar staat Jenny al te wachten en krijg ik nog wat mee (sterk spul hoor Jenny!). Ik draai nog een ererondje en ga dan de snelweg op. Het is prachtig weer, eerste pinksterdag en nog lekker rustig op de weg.

Bij Apeldoorn gekomen wil ik nog even de familie Krijger verrassen. Ik zou ze voor de vakantie nog bezoeken maar dat is er niet van gekomen. De weg naar hun huis ligt echter open en ik ben bang nu wel heel veel tijd te verliezen. Achteraf had ik het gemakkelijk kunnen doen, maar dat is achteraf. Dus keer ik richting snelweg en richting Duitsland.

Over de rest van de rit kan ik kort zijn. In het begin leek het steeds drukker te worden maar dat veranderde snel. Het bleef rustig, heb geen enkele file gehad, heb ontzettend zitten genieten in de nieuwe auto en was om 16:45 in Steinach am Brenner aangekomen. En ik heb toch echt pauzes gehouden! Maar met zoveel pk onder je kont hoef je niet hard te trappen en ik had het gevoel dat ik over de weg gleed.

De ontvangst in hotel Zur Rose was hartelijk. Ze kennen mij daar nu al goed. Lekker een douche (nadat in de aangrenzende kamer de hoofdkraan voor koud water was open gedraaid) en dan relax op bed. Eerste boek is het Bernini mysterie van Dan Brown. Meteen al spannend. Toch ga ik al vroeg slapen. Het is een vermoeiende tijd geweest en dat komt nu tot uiting. Dus sluiten de luiken om 21:30.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje