Reisverslag  Dag 02 - Maandag 1 Juni 2009

 

06:45 Ik ben al voor de wekker wakker en voel mij uitgerust. Moe van het rijden word ik niet, zeker niet in deze auto. Terwijl ik de spullen in de auto stop (in de tief garage staat hij beschermd en koel) kijk ik nog eens bewonderend naar het lijnenspel. Tsja, mannen en auto's.

Het ontbijtbuffet begint om 07:30 en ik mag aanschuiven. De oudere dame schenkt koffie in en babbelt een vrolijk eind weg. Ik geniet van het eerste vakantie ontbijt en heb alle tijd. Ik hoef nog maar 360km te rijden en heb daar 7 uur de tijd voor! Dus pak ik de routeplanner erbij en besluit op de brennerpas van de snelweg af te wijken en de oude weg te nemen.

Om 08:30 rijd ik weg uit Steinach am Brenner en ga eerst de snelweg op. Het is rustig, ook al is tweede pinksterdag geen feestdag in Italië, er zijn geen vrachtwagens op de Brenner omdat ze niet in Oostenrijk mogen rijden. Ik kom door de tolpoorten heen zonder dat er politie staat die een zwaar beladen auto uit Nederland met enkel 1 persoon erin kan aanhouden. Na wat kilometers over de snelweg ga ik er voor Chiusa af en neem de oude weg. Dan zie je ook meer wat voor indrukwekkend geheel de nieuwe snelweg is. Het is een aaneenschakeling van tunnels en viaducten. Alles hangt aan de bergen of gaat er doorheen.

Het is nog steeds prima weer en niet druk, hoewel er meer groepen motoren de toeristische route nemen. Ik stop regelmatig voor foto's en gewoon om te genieten. Dan duik ik voor Bolzano weer de snelweg op en rijd verder naar Venetië. Ik stop voor een dubbele espresso en ook voor de lunch. Net voor Venetië ga ik de fout in. De navigatie geeft aan de A4 te volgen maar de borden vertellen om de A57 op te gaan. Er staat echter op het bord "Venetië luchthaven" (maar dan in het Italiaans). Ik moet niet naar de luchthaven maar naar de boothaven! En dus volg ik de A4, kom op nieuw asfalt en rijd volgens de navigatie nu dwars door weilanden! Dat gaat dus fout.

Het duurt een hele tijd voordat ik een afslag kan nemen en daar blijkt dat er veel meer mensen fout zijn gereden. Ik hoor ze mopperen en met kaarten rondrennen als we voor de tolpoorten moeten wachten. Mijn navigatie heeft ondertussen weer asfalt gevonden en geeft een snellere weg binnendoor aan. Nadat ik de tol heb betaald neem ik dan ook die weg en kom 14:45 bij de haven aan.

Een tijd wachten want de auto's voor Igoumenitsa gaan er als eerste straks af en dus als laatste op. Ik word de helling naar het kampeerdek op gewezen en moet mijn auto halverwege stilzetten. Zolang op de helling? Nee hoor, want als de helling vol staat met auto's gaat er een keiharde zoemer en wordt de hele helling opgehesen zodat we horizontaal komen te staan.

Ik bereik al snel mijn hut en - ondanks meldingen op internet dat het een oude boot is - is het een prima hut. De boot is een huurboot. De oude was al verkocht en de nieuwe nog niet klaar. Ik eet wat in het restaurant en ga dan aan de website werken. Ik moet hem nog helemaal op 2009 voorbereiden! Maar dat lukt rap en om 23:00 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje