Reisverslag  Dag 04 - Woensdag 3 Juni 2009

 

09:45 Wakker, uit mijzelf. Ik voel dat ik wat gedronken heb maar ben toch fris en fruitig. Vandaag wordt een werkdag en relaxdag. Na de gebruikelijke handelingen gaat de laptop op de scooter en ga ik richting Andonis Villa's, midden in Parga. Daar zit Tolis al met een laptop op schoot. Ik lever de mijne af en ga eerst tanken. Daarna krijg ik van hem een frappee en zit ik al snel online. Het werk gaat eerst en ik zit op het balkon te werken terwijl er wat donkere wolken vanaf de bergen richting kust drijven. De wind is koel maar de zon is sterk.

Zo verstrijken een paar uur en kan ik mensen op het werk weer verblijdden met verbeterde versies programmatuur en los ik wat andere zaken op. Dan is Tolis aan de beurt en hij krijgt uitleg over website providers, hosting zaken en search engines. We regelen (binnen 15 minuten!) een domein en zetten niet veel later een eerste pagina live. Kijk maar eens op PargaPalace. Volgens mij krijg je dat in Nederland nooit zo snel voor elkaar, tenzij je (zoals Vijfhart) een contract hebt met een goede dns provider (ja, even wat technische kreten, kan het niet laten).

Ondertussen heb ik ook een sms van Petra en Anneke gekregen, ze willen vrijdag graag mee naar Lefkas. Ik hoor van Tolis dat ze aan hem hadden gevraagd wat voor iemand ik ben. Logisch want het is eigenlijk vreemd om mee te gaan met een vent die je net 2 uur in een bar hebt gesproken. Maar Tolis heeft ze duidelijk gemaakt dat ik compleet te vertrouwen ben.

Enfin, om 15:00 is het welletjes en ga ik richting huis. De bewolking is wisselend, de wind krachtig maar ik besluit toch een duik in zee te nemen. Ik rijd naar Valtos Beach (gewoon naar beneden) en zie daar Andonis en zijn ouders. De rode bedden met parasols zijn van hun en ik mag er een uitkiezen. Niet veel later sta ik te bibberen in de zee. Het strand is wat grovere zand (kleine kiezel) en de zee is koud! Toch duik ik erin en spartel een tijdje rond. Wie had dat ooit gedacht, ik in de zee. Toch nog iets goeds overgehouden aan het avontuur van vorig jaar.

Afdrogen, wat lezen en dan weer op de scooter. De Sakis familie is nog bij hun appartementencomplex. Sakis heb ik vanochtend al gezien toen ik zat te werken. Nu ontmoet ik daar Vangelis en even later moeder Maria en Dimitris. De zonen zien er goed uit en Vangelis heeft een prachtige vriendin (uit Agia waar ik 2 jaar geleden met hem een dorpsfeest heb bezocht). Ze is mondhygiëniste en dat is goed te zien met die stralende glimlach.

Onder het genot van een frappee praten we bij en - onvermijdelijk - kijken we naar de crisis en de toeristenbranche. Het ziet er zeker niet rooskleurig uit maar ze berusten erin. Ze kunnen er niets aan doen dan het uitzitten en hopen op betere tijden.

Ik ga naar huis en doe een slaapje. Dan is het om 21:15 wel tijd voor een maaltijd. Ik neem de standaard maaltijd - een traditie - en dat wil zeggen een saganaki en paidakia. Ik zit binnen want ik vind de wind fris. Veel toeristen denken er nu nog anders over maar kwamen later op de avond toch naar binnen. Ik krijg diverse ouzo's en zit veel met de broers te grappen. Aan het einde mag ik van Sakis niet betalen en dus bedank ik ze vriendelijk en ga richting centrum.

Bij Sail-In krijg ik van Stefanos te horen dat er twee Nederlandse vrouwen waren die vrijdag met een Nederlander naar Lefkas gaan. Die Nederlander heeft 11 weken vakantie! Stefanos begint te lachen en vertelt dat dat maar een iemand kan zijn en dat is Yiannis. Ik stuur een sms naar Petra en Anneke want de dames zijn na 3 drankjes al richting bed gegaan. Ze moeten er morgen bijtijds uit voor Corfu, maar toch maak ik ze - al grappend - uit voor oudere dames. Ik krijg geen reactie terug, dus die liggen al te pitten. Het is zo rustig in Sail-In dat Akis en Stefanos mij meenemen naar een andere bar (Kamini, 'onder' Sail-In aan de boulevard). Daar zitten we een tijd te praten over zijn dochter. Stefanos is echt een stuk serieuzer geworden, misschien moet ik ook nog maar aan kinderen beginnen.

Stefanos gaat de bar sluiten en ik ga Akis achterna, naar Camares. Daar neem ik nog wat metaxa-cola, ontmoet er Kostas die ook blij verrast is mij weer te zien en komt Tolis langs met zijn toekomstige ex, Alexandra (een mooie Russische). Ach, die jongen is echt zoekende sinds het uit is gegaan met Emma (de Zweedse). Daar vervloekt hij zich nog steeds voor, maar gedane zakenż

Om 04:15 kruip ik in mijn bedje en sluit de luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje