Reisverslag  Dag 05 - Donderdag 4 Juni 2009

 

10:30 Wakker. Koffie, Boule de beurre (nog uit Nederland, bedankt Hiske!) met goudkuipje, dat is het ontbijt. Daarna ga ik tikken en werk ik de website voor Tolis nog wat bij. Ik kan het toch niet laten en de verhalen worden wat groter. Vanochtend om 07:30 heb ik antwoord van de dames gekregen, maar dat heb ik niet gehoord. Was toch stevig in de croma. Ze kunnen er om lachen en bevestigen dat ze oud zijn. Ze zullen vanavond wat langer proberen te blijven. Ik zal vanavond echter wat rustiger aan doen - zeker qua alcohol - want morgenochtend om 10:00 gaan ik rijden.

Het is nu 13:44 en ik ben helemaal bij. Eerst boodschappen doen, dan bij Tolis de site updaten, werken en de website bespreken. Begin avond de auto wat verder leegmaken en lekker eten. En dan...

Jullie hebben kunnen zien dat de site is bijgewerkt. Dus dat is gelukt. En ik heb ook wat boodschappen gedaan zodat ik wat te eten heb als ontbijt. Ik heb ook wat tijd voor de zaak gewerkt - dat is nu eenmaal de afspraak en ik doe het met liefde (al meer dan 20 jaar) - en ook met Tolis de site besproken. Ik heb al eerder mensen moeten beperken in de grafische zaken en duidelijk moeten maken dat tekst (en daarmee vindbaarheid) toch het allerbelangrijkste is. Ik krijg er ervaring mee en weet dat ik bij Tolis duidelijke grenzen moet stellen.

Om 18:00 ben ik terug op de basis en ga ik de achterbank van de auto leegmaken. Ik mag morgen twee dames vervoeren en dus gaan de zes dekbedden en nog wat andere spullen naar boven of richting kofferbak. Ik ben er redelijk snel mee klaar en weiger vriendelijk hulp van Andonis die mij graag wil helpen. Het zijn prima gasten, die broertjes Mitsos. Daarna een douche en de noodzakelijke avondvoorbereiding.

Ik eet bij Sakis een saganaki en een kipschnitzel. Samen met een Mythos weer voldoende om de avond en nacht door te komen. Als ik naar beneden ben gereden, Parga in, zie ik de twee dames in de Rock Bar. Ze hebben de excursie naar Corfu overleefd maar vonden de bootreis maar lang en Corfu te warm om echt wat rond te trekken. Petra is nu ook op de metaxa-cola, die vindt ze erg lekker, maar Anneke blijft trouw aan de Baileys. Ze hebben zin in de trip van morgen en ik heb dat ook. Het zijn twee gezellige meiden (net iets ouder dan ik ben maar vrouwen klinkt zo ouderwets).

Na een tijd gaan we richting Sail-In en Petra merkt dat de metaxa-cola er harder in tikt dan de koffielikeur. Met verbazing vraagt ze zich af hoe ik dat vol houdt. Een kwestie van gewenning en waarschijnlijk ook omvang. Gearmd lopen we met z'n drieën naar Sail-In. Petra schakelt over op gewone cola want ze trekt het nu niet meer. Ik hou vol ook al is het tempo lager want ik moet morgen wel rijden. Na een tijdje vinden de dames het welletjes en ik sluit mij daar compleet bij aan. We lopen weer naar beneden en nemen daar afscheid. Ik sluit om 03:15 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje