Reisverslag  Dag 06 - Vrijdag 5 Juni 2009

 

09:00 Wakker. Ik ontbijt met een eigen broodje en ga dan richting auto. Katharina is al wakker en geeft mij een frappee mee voor onderweg. Ze is jong maar zeer volwassen en dat zie je ook in hoe ze met andere gasten om gaat. Heel anders dan de broertjes. Ik spoel de auto nog even af want er ligt flink wat stof op.

Om 10:00 pik ik de dames op bij de boulevard, ze staan keurig op mij te wachten. Ze zijn nog wat stil en hebben duidelijk tijd nodig om wakker te worden. De alcohol heeft daar duidelijk invloed op gehad. Maar gedurende de rit naar Lefkas wordt vooral Petra spraakzamer. Anneke zit achterin en is normaal ook de stilste van de twee. In Lefkas stad stoppen we voor een frappee en voor Anneke een ijsthee. Er komt een verkoper met cd's langs. Ik kan tot Thassos wachten maar dat duurt nog anderhalve maand. Zolang wil ik niet wachten en dus ga ik hier al de stapels door. Ik kom uiteindelijk op 18 cd's, waarvan 1 gratis. De dames hebben ook wat uitgezocht, Anneke voor beide zonen en Petra voor zichzelf.

Dan rijden we door de landtong in. Na wat geslinger besluiten we een bordje "beach" te volgen. Na fiks wat haarspeldbochten en een fikse afdaling komen we bij een schitterende baai uit. Een kantina, wat bedjes met parasols en vooral rust! We installeren ons en ik mag van de dames niets betalen. Ik word de hele dag vrijgehouden omdat ik rijd. Dus duiken we een frisse zee in, zonnen we en ga ik daarna onder de parasol liggen lezen.

De dames houden het wat langer in de zon uit maar om 15:00 gaan we dan richting de schaduw van het terras bij de kantina. Daar eten we een choriatiki en een tosti. Het is dan alweer 16:00 geworden en we besluiten de spullen te pakken en huiswaarts te gaan. De dames moeten de koffers inpakken en dan gereedmaken voor de avond.

Dus rijd ik weer naar huis en komen we - na een ererondje om de braderie bij de kerk - om 18:10 weer thuis aan. Ik zet de dames voor hun hotel af en zal ze later ophalen want we gaan gezamenlijk bij Sakis eten. Dan rijd ik naar huis waar ik 2 Griekse cd's kopieer voor Petra, ondertussen wat relax en het avondritueel voltooi.

Om 21:00 haal ik Petra en Anneke weer op en ze zien er prachtig uit. Ik breng ze naar Sakis en rijd daarna de auto terug naar zijn vaste plek. Er is geen plek om de auto bij Sakis te laten staan en ik heb hem vanavond toch niet meer nodig. Ik kom met de scooter terug en tref de dames binnen aan, wachtend op een plek. Die krijgen we snel daarna en we zitten al snel lekker te eten (zij aan een gyros schotel, ik een bifteki yemisto). Sakis komt zich voorstellen en ook de jongens komen even langs (benieuwd als ze zijn).

Na het eten lopen we naar beneden, langs Sail-In en richting Yiannis bar. Ze drinken daar hun afscheidsborrel en ze worden steeds stiller. Dan nog even in en daar ontmoet ik Fanny (zie eerdere jaren). Hij werkt hier nu. Dan verhuizen we naar de Rock bar. Na twee drankjes is het voor de dames genoeg geweest, ze gaan richting bed. Ik ga nog even naar Sail-In voor een slaapmutsje. Om 03:00 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje