Reisverslag  Dag 07 - Zaterdag 6 Juni 2009

 

06:15 De wekker maakt een eind aan mijn korte slaap. Ik wil de meiden uitzwaaien en zal er dus uit moeten. Dan krijg ik een koude verrassing, want het is koud in Parga en ik zit te bibberen op mijn scooter. Maar het is voor een goed doel en ik zie twee keurig aangeklede dames verschijnen met hun koffers. De bus is er vrij snel en we nemen afscheid. Maar de bus blijft staan waar hij staat. Er blijken nog twee gasten te ontbreken en daarop is het wachten. Iets over zevenen - de zon komt over de bergen en verwarmt mij al - vertrekt de bus en zwaai ik ze uit.

Ik ga terug naar mijn bed maar ik kom niet in slaap. Van Petra krijg ik een sms dat het vliegtuig vertraging heeft en pas om 17:00 zal vertrekken! Allemachtig, 7 uur vertraging. Ik bied ze aan om ze op te halen en in Preveza te gaan winkelen. Ze vinden het aanboed lief maar blijven op het grasveld voor het vliegveld, in de zon en met een boek.

Omdat ik nou toch maar wakker blijf ga ik wat cd's - die ik gisteren gekocht heb - omzetten naar mp3. Daarna ga ik richting Vizantio (de appartementen van de Sakis familie) voor een frappee. Ik zit een tijd met Sakis en Maria te praten over van alles en nog wat, maar dan is het toch echt tijd om aan de slag te gaan. Dus stap ik op de scooter, haal mijn laptop op en rijd naar Apostolis.

Een fiks deel van de middag wordt besteed achter de laptop. Een deel voor werk en een deel voor de hobby (websites). Dan slaat het slaaptekort toch toe en begin ik naar een bed te verlangen. Ik weersta dat verlangen nog even om Tolis nog wat zaken te kunnen uitleggen over de computer maar dan is het toch echt bedtijd.

Het is dan alweer begin van de avond. Ik ga verder met de creatie van mp3 bestanden en schiet aardig door de stapel van 18 cd's heen. Om 21:15 verplaats ik mijzelf naar taverna Sakis en maak daar kennis met kotopita, kip in bladerdeeg. Dat is een lokale specialiteit en smaakt uitstekend. Weer een nieuw gerecht aan mijn Griekse repertoire toegevoegd.

Ik loop daarna wat uit te buiken op de boulevard van Parga en zie Tolis bij Sugar bar zitten. We zitten een tijd mensen te kijken want er komen er best veel langs lopen. Maar verder is er weinig te beleven en neem ik na een tijdje afscheid van Tolis. Ik ga op huis aan en sluit om 01:00 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje