Reisverslag  Dag 12 - Donderdag 11 Juni 2009

 

09:00 Wakker. Ik sla het ontbijt over en ga meteen naar Acrothea, het appartementencomplex waar Dimitris de leiding heeft. Het is een complex wat tegen de heuvel aangeplakt lijkt. Daardoor heeft het vele trappen maar is het erg mooi aangelegd. Ik krijg een frappee en raak in gesprek met een echtpaar uit Athene en Dimitris. We praten over de verschillen tussen Nederland en Griekenland en zij willen in augustus naar Amsterdam. Ondertussen moet Dimitris af en toe naar de gasten want het ontbijtbuffet is open. Ik krijg ook een aanbieding maar sla af. Ik heb een omelet van mamma-Sakis (Maria) in gedachten.

Ik zit nog een tijd met Dimitris over websites en Google te praten. Hij onderhoudt de contacten voor hun twee websites en weet er al aardig wat vanaf. Ik krijg ook een rondleiding door een van de kamers en die zijn beslist luxe te noemen!

Dan is het alweer 12:30 geworden en vertrek ik naar Sakis. Ik tref er geen Maria aan maar Vangelis. Hij moest laatst aan mij denken toen gasten een omelet me patates messa bestelden. En wie stond er die avond voor zijn neus? Precies, ik! Ik ontdek dat hij ook een hele goede omelet kan maken en die gaat er in als¿ omelet.

Ik besluit wat te gaan rondrijden op de scooter. Het is heet vandaar dat ik de oude weg naar Anthousa neem die - lekker beschut door bomen - zich naar het dorp slingert. Ik kijk een tijdje rond bij de watermolen en ga daarna op een overdekt terras zitten met een frappee en een boek. De vrouw vraagt op een gegeven moment of ik wil afrekenen want ze wil de zaak sluiten om te gaan eten. Ik mag wel blijven zitten verzekert ze mij meteen.

Dus lees ik nog een tijdje door en ga dan weer richting huis. Het is te vroeg (lees: te heet) voor het strand en dus ga ik op bed liggen slapen. Wat een leven toch. Dan is het tijd voor het strand, zon, zee en relaxen (alweer?). Ik heb nog nooit zo weinig in een zwembad en zoveel in de zee gelegen. Het zwembed is ook al best warm en de zee is verkoelend koud.

Bij Sakis geeft de pater familias mij een tip om frikase te bestellen. Ik neem zijn raad altijd aan en ontdek dat het een soep is met stoofvlees en gorti (ik vind het een kruising tussen andijvie en sla). Na het eten ga ik Parga in maar morgen heb ik weer een werkdag. Dus bezoek ik even Antico (de rock bar) en daarna Sail-In. Om 0:30 lig ik dan toch al in bed en sluit mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje