Reisverslag  Dag 14 - Zaterdag 13 Juni 2009

 

09:30 Wakker en na het ontbijt ga ik naar Acrothea. Ik laat de site van Apostolis aan Dimitris zien en merk dat Dimitris wat onrustig is. Dat komt niet door zijn vriendin, Janna, want die is de rust zelve. Het blijkt dat hij op Vangelis zit te wachten want die komt hem nette kleren brengen. Ze moeten namelijk om 12:00 aan de boulevard zijn en gaan dan per boot naar het eilandje wat voor Parga ligt. Daar wordt het dochtertje van Stefanos en Felicia gedoopt. Maar Vangelis ligt blijkbaar nog te slapen en komt pas 20 minuten voor twaalf aanzetten.

Ik ga bij Pepper bar zitten en zie de mensen - flink verhit - na anderhalf uur weer terugkomen. Ik krijg van Marianthi een glyka (een zoet kadootje) en feliciteer vader en moeder. Apostolis is in paniek want hij beweert dat er mensen via de site een email hebben verzonden maar dat die nog niet binnen is. Dat blijkt net een minuut geleden te zijn geweest en ik maak hem duidelijk dat het soms wel langer kan duren. Ik heb vandaag geen zin in werk en enkel in echte noodgevallen zal ik de zaak fiksen.

Ik heb om 14:30 een healing Rosen massage. Zag de flyer overal hangen en hoorde goede berichten. Een uur relax massage middels drukpunten en het helpt echt goed. Met een klotsende zee op de achtergrond en een koel briesje door de kamer. Sommige hebben daar een cd en een airco voor nodig, Betty heeft het puur natuur. Ik kom helemaal tot rust en besluit direct door te gaan naar mijn kamer voor een lekker middagslaapje.

Als ik terugkom bij Apostolis blijkt dat de mail keurig is aangekomen en dat is dan ook weer geregeld. Ik word vanavond door hem uit eten genomen, samen met Claire. Maar eerst is het beachtime en een lekker plons in het zilte nat. Daarna lekker opdrogen in de ondergaande zon en een douche thuis.

Om 21:00 ben ik bij Apostolis die zich meteen begint op te winden dat Claire te laat is. Die verschijnt 20 minuten later en geeft Apostolis meteen lik op stuk dat hij zo niet mee mag. Hij loopt inderdaad nog in korte broek rond terwijl hij normaal op een stapavond er piekfijn uitziet. Ik vind ook dat hij zich moet omkleden en dat Claire en ik ondertussen wel een drankje drinken. Dus druipt hij af naar zijn kamer en gaan Claire en ik naar Casa Verde.

Ik zit een tijd met deze mooie rossige Engelse dame te praten en ontdek dat een vriendje in Lefkas haar zo goed Grieks heeft laten praten. Dat is alweer twee jaar uit en nu is ze in Parga bij een touroperator op kantoor aan het werk. Ze wilde eigenlijk Engelse literatuur studeren maar is door haar ouders de accountancy ingedrukt. Dat beviel haar slecht en zodoende is ze 'gevlucht' naar Griekenland en in de toerisme business belandt. Maar ze weet niet wat ze eigenlijk wil. Apostolis komt - netjes aangekleed - en we bestellen bij de kok die Apostolis natuurlijk goed kent. Ik wilde eigenlijk zwaardvis maar de Chef raad mij een graatvrij vis ensemble aan. Het zijn visfilets in een heerlijke saus en ik zal het heerlijk vinden. Hij is zeer overtuigend en dus ga ik overstag.

Het smaakt inderdaad heerlijk en Apostolis is weer de drukste van ons allemaal. Hij wordt weggeroepen voor wat gasten en wil al snel daarna ook al weg naar een vriend uit Arta die hem opwacht in de Sugar bar. Claire en ik vinden het helemaal niet erg want het is een stuk rustiger zonder hem. Wij nemen nog een chocolade mousse en zitten rustig te genieten. Het is alweer middernacht geweest als ik haar bedank voor de gezellige tijd waarop zij aangeeft het ook heel leuk gevonden te hebben.

Ik ga naar Sail-In en daar is het echt weekend drukte. Ik ontmoet er eerst Katharina en later ook Vangelis met twee Zweedse dames. Met dat koppel ga ik ook nog even naar Camares maar ik vind het om 04:00 wel genoeg en sluit een half uur later mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje