Reisverslag  Dag 15 - Zondag 14 Juni 2009

 

10:00 Wakker en na een ontbijt open ik mijn kantoor bij Apostolis. Vandaag is vooral het reserveringsformulier aan de beurt. Ondertussen help ik ook Jiovannis met het veiligstellen van een website en zet ik aan het einde ook nog een fotogalerie op de site van Apostolis ( www. Pargapalace.com ) . Ik vind het niet erg om nu binnen te zitten want het is buiten nu echt heet.

Het is 17:30 als ik alles live heb en door Apostolis uitgebreid wordt bedankt. Ik had nog geen prijs met hem afgesproken maar ik krijg de scooter gratis en de kamer voor een werkelijke spotprijs. Dus loon in een soort natura, zou ik dat moeten aangeven bij Wouter Bos? Laat hem maar de ¿ krijgen, hij sponsort er toch alleen maar banken mee of het zwarte gat wat overheid heet.

Na het strand is het tijd voor een koffie. Claire werkt en dus ga ik bij Pepper bar zitten. Daar zit Katharina ook nog even en niet veel later zit ik met een "jorgos-make-me-happy" sandwich. Er is een bruiloft bij de kerk aan de gang en er komt heel wat snoepgoed (zoals Jorgos mooi aangeklede vrouwen noemt) langs. Inderdaad, geen straf om naar te kijken.

Ik ga laat bij Sakis eten en geef Maria - als dank voor alle heerlijke maaltijden - wat bonbons. Een saganaki en een paidakia om de diners in Parga af te sluiten want morgen verlaat ik Parga. Ik blijf lang bij Maria zitten en help Dimitris bij het aanvullen van de drankvoorraad. Ik neem afscheid van Maria en Sakis en ik hoop ze in 2011 weer in goede gezondheid aan te treffen. Nee, 2011 is geen tikfout, volgend jaar geen rondreis. Er moet voldoende in en rond mijn huis gedaan worden en je kan een euro maar 1 keer uitgeven (enkel overheid en banken schijnen dat wel te kunnen). Ik hoop in 2011 wel weer een rondreis te kunnen maken. Ik zal deze lieve familie echt wel missen.

Met de twee broertjes ga ik nog even naar Sail-In. Marianthi komt mij al snel gedag zeggen. Het is heel rustig in de bar en ze is moe. Ook de broertjes gaan er na een drankje vandoor maar hen zie ik morgenochtend nog. Ik heb een heel goed gesprek met Pepe en dan is het ook tijd om afscheid van hem, Tolis (de barman) en Stefanos te nemen. Ik wens ze alle goeds en loop daarna enigszins bedrukt naar mijn scooter. Morgen een nieuw avontuur. Weg van de drukte en chaos van Parga. Maar ik zal het ook missen. Dat dubbele gevoel is aanwezig bij heel veel mensen die hier langer zijn.

Om 03:00 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje