Reisverslag  Dag 21 - Zaterdag 20 Juni 2009

 

08:15 Wakker. Yiannis speelt verontwaardiging dat ik al zo vroeg kom ontbijten. Hij staat er nu alleen voor maar kan het prima aan. Hij lijkt soms wat nors en nukkig maar dan maakt hij weer een grap en zie je aan zijn gezicht dat hij het contact toch wel leuk vindt. Hij zou echter wel graag een paar dagen erop uit willen want 7 dagen in de week werken en dat al vanaf maart gaat je niet in de koude kleren zitten.

Na het ontbijt ga ik buiten nog een frappee zitten drinken. Ik hoef niet vroeg weg, ik wil enkel plonzen bij Papingo. Het Brabantse koppel vertrekt vandaag maar vliegen vanavond pas vanaf Preveza naar huis. Die gaan Ioannina onveilig maken. Ik neem afscheid van ze en rijd om 10:30 richting Papingo. Ik kom er iets na elven aan en zie al een auto op de parkeerplaats staan. Die zitten echter niet in het bad en dus plons ik er alleen in. Het is er schitterend en heerlijk rustig. Geen slangen, enkel wat kikkers. Op de rotsen in de zon lig ik wat op te warmen om er daarna weer in te knallen.

Dan komt er een Vlaams koppel aan en even later een Griekse familie. Ik ga eruit en laat mij opdrogen. Dan ga ik richting auto en komt er een Grieks stel aan wat de rivier naar boven is gevolgd en nu weer naar beneden komt. Vooral de man is een geoefend bergbeklimmer want hij loopt als een berggeit over de rotsen. Ik stap in de auto en rijd terug naar Aristi. Het is echter te vroeg voor een lunch (13:00) hoewel ik door het koude water best wel trek heb gekregen. Ik rijd dus door naar Konitsa via een weg die Bert Visscher niet kent en die daardoor helemaal door het dolle heen raakt.

Ik bereik toch Konitsa en ga alsnog op zoek naar een carwash. Uiteindelijk vind ik er een maar daar zijn geen borstels doch is een man handmatig met de auto bezig. Mij wordt verteld dat ik over 5 minuten aan de beurt ben. Ik word inderdaad na 10 minuten gewenkt en maak duidelijk dat enkel de buitenkant gedaan hoeft te worden. De man gaat driftig aan de gang terwijl ik van een frappee geniet. De auto staat weer te glanzen en ook de binnenkant van de portieren krijgt zijn aandacht. Hij vraagt er slecht 5 euro voor, terwijl hij bijna een half uur bezig is geweest! Ik geef hem 100% fooi (staat niet in het ANWB handboek, Pa, maar toch doe ik het) en hij begint nu mij te bedanken. We staan elkaar een tijd te bedanken en dan rijd ik richting huis.

Donkere wolken pakken zich samen boven de bergen en onderweg krijg ik al een paar keer wat spetters. Ook hoor ik al wat gerommel. In Kalpaki blijkt de pitta gyros tent dicht te zijn en ik heb nu best wel trek. Ik sla wat frisdrank in bij de supermarkt voor in de nacht en de rit van maandag naar Diakopto. Ook pin ik nog wat extra geld. De bliksem gaat nu al goed tekeer en snel rijd ik naar huis. Daar blijkt het nog mee te vallen en ik kan nog relatief droog het hotel bereiken. Het is er donker en ik zie Yiannis op de bank liggen slapen. Daar gaat mijn lunch terwijl ik mij onderweg al lekker had lopen maken met allerlei gerechten.

Dus ga ik naar mijn kamer terwijl het nu echt goed losbarst. Het regent niet naar binnen want het is bijna windstil en dus kan ik met open raam op bed liggen. Het geruis van de regen en het gedonder van het onweer laten mij in een roes verdwijnen. Toch val ik niet compleet in slaap maar is het wel heerlijk uitrusten. Ik hoor Yiannis met nieuwe gasten naar boven komen en dus is hem ook geen lange slaap gegund. Ook Bert en Yvonne hoor ik binnenkomen.

Om iets voor vijven ga ik naar beneden en nestel ik mij op een bank met een leesboek. Ik vraag aan Yiannis een ouzo met meze (olijven, tomaten, feta en brood). Zodoende haal ik de onrust enigszins uit de maagstreek. Het is nu wel droog maar de lucht blijft dreigend. Bert en Yvonne zitten buiten een spel te spelen maar Yvonnen verliest iedere keer. Ik heb mijn boek uit en ga ook naar buiten. Vanuit de richting van Ioannina komt een donkere wolk. Yiannis krijgt nu ongelijk want hij dacht dat die Ano Pedina niet zou bereiken. Het meeste gaat inderdaad langs het dorp maar ook de flank brengt voldoende regen. Hij is blij want dat scheelt de tuin sproeien.

Rita blijft in Thessaloniki en dus mag Yiannis ook alleen het avondeten regelen. We krijgen een heerlijke spinazietaart en daarna stoofvlees met sperziebonen. Het regent nog steeds maar niet meer zo hard. Als we uitgegeten zijn dan is het droog maar het is overal nat en echt fris buiten. Dus zitten we binnen na te tafelen en gaan we bijtijds naar onze kamers. Om 23:30 sluit ik mijn luiken maar laat de ramen open.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje