Reisverslag  Dag 22 - Zondag 21 Juni 2009

 

07:30 Wakker na een frisse nacht. Heerlijk en toch verwonderlijk hoeveel warmte een simpel laken kan vasthouden. Daardoor hoefde ik niet de ramen te sluiten of de deken te pakken. Het is nu geheel bewolkt maar droog. Ik neem een lekkere douche en lig daarna nog wat te lezen. Om 08:30 ga ik richting ontbijt, Yvonne en Bert zitten er reeds. Ik mag bij ze aansluiten voor dit laatste ontbijtje van ze. Het is ondertussen iets gaan spetteren als ze de laatste spullen in de Jeep hebben geladen en afscheid nemen van Yiannis en mij.

Ik sta ze uit te zwaaien en besef dan dat ik weer alleen zal moeten eten. Maar ik ben het gewend en hier bij Porfyron heb ik dankzij Yiannis en Rita geen eenzaam gevoel (trouwens, dat heb ik tot nu toe nergens in Griekenland gehad). Ik pak mijn laptop en ga werken aan het verslag. De zon dringt er af en toe door vandaar dat ik binnen blijf zitten. Ik bel het hotel in Diakopto en reserveer voor 5 nachten. Ze herkent mijn naam en dus komt alles in orde. Daarna bel ik Elsbeth (van Thassos) maar de verbinding is bar slecht en twee keer valt hij weg. Ik laat het er dan ook bij zitten en ga verder aan het verslag.

Ik kom niet zoveel verder want Yiannis zit met een andere man te praten en pakt dan de tsipouro fles en roept mij om erbij te gaan zitten. Er komt meze (dit keer olijfpasta en de spinazietaart van gisteren) op tafel en de andere man blijkt een hotel iets verderop te hebben en doet zaken met Ross Holidays. Hij spreekt prima Engels en ik probeer ook zoveel mogelijk Grieks. Ook Lena, de schoonmaakster, mag erbij komen want ze is bijna klaar als de stroom wegvalt. De tsipouro glaasjes worden een aantal keer gevuld en we hebben leuke gesprekken.

Dan krijgt Yiannis telefoon dat Rita met zoon Kimon bijna in Ioannina zijn aangekomen met de bus. Met de snelweg gaat het een stuk sneller. Dus gaat Yiannis ze ophalen en mag ik alleen in het restaurant achterblijven zodat ik verder kan met het verslag. Ze zijn net terug (14:50) als ik ook bij ben. Zo de site van de teksten voorzien en een upload proberen. De volgende bijwerking zal vanuit Diakopto komen waar ik morgen naartoe vertrek.

Wordt vervolgd...

De site wordt snel bijgewerkt en ik maak kennis met Kimon. Ik word uitgenodigd om de lunch met hun te gebruiken maar die sla ik toch maar over anders ga ik hier echt tonnetje rond vandaan. Dus zitten zij te eten terwijl ik mijn kantoor opruim en richting kamer ga. Het is echt zwaar bewolkt en ik meen af en toe een spetter te voelen. Dat voel ik goed want ik lig nog maar net of het begint echt te regenen en ook te donderen. Omdat het niet waait laat ik het raam open en het slaapt prima met het spetteren van de regen op de bomen.

Ik word wakker en het is nog niet droog geworden. Wel is het onweer voorbij en is de temperatuur flink gedaald. Ik help Rita nog met het schrijven van een backup script zodat haar email en bestanden veiliggesteld worden op een externe schijf. Ze is er blij mee en als dank mag ik roepen welk voorgerecht ik wil hebben. Ik vraag natuurlijk om: saganaki!

Voor het eerst sinds dagen zit ik alleen te eten. Ik mis Bert en Yvonne best wel, en niet enkel om het gezamenlijk eten. Maar Rita besteedt extra aandacht aan mij en ik kom niets te kort. Het hoofdgerecht is bifteki met frietjes. Voor het eerst frietjes sinds een week. En ook die weet Yiannis heerlijk te bakken. Het smaakt weer voortreffelijk en ik weet zeker dat ik het goede eten ook zeker zal gaan missen (zeker de komende 5 dagen als ik in Diakopto zit).

Het is buiten koud en het regent af en toe. Lena komt nog langs met haar vriend en drie honden. Ze is er morgen niet want dan doet iemand anders de schoonmaak en dus neemt ze nu afscheid van mij. Ik zit de rest van de avond aan de leestafel wat te lezen en het gastenboek in te vullen. Mijn ogen beginnen langzamerhand flink zwaar te worden en om 23:30 wens ik iedereen kalinichta om een kwartier later mijn luiken te sluiten.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje