Reisverslag  Dag 31 - Dinsdag 30 Juni 2009

 

08:00 Wekker. Een ontbijt in Malia Park staat op de planning. Ik eet er buiten want Ruud staat op een buitenpost. Andere bekenden komen ook even langs om gedag te zeggen maar dan is het tijd om verder te gaan.

Ik rijd naar de boekhandel waar ik Pella met Mike bezig zie. Ze wil een golvende zee voor de ramen hebben en ze zijn in de weer met papierstroken en ijzerdraad. Ik hou de lol erin door over zeeziekte en tsunami's te praten. Uiteindelijk hangt de zee voor de ramen en gaan Mike en ik de mini-golf openen. Ik weet wat ik moet doen en al snel daarna zitten we aan een frappee.

Ik rijd om 12:30 naar Chersonissos, naar het reisburo van Armandos. Ik had van Mike gehoord dat Armandos en Rosa een zoon hebben gekregen. Ik ben nog steeds kwaad hierover op Pella. Ik moet altijd alles vertellen maar een zwangerschap van haar broer en schoonzus wordt in januari maar even vergeten te vertellen. De kleine Mantheos is 3 maanden maar heeft het postuur van een baby van 6 maanden. Hij ligt bij de buren te slapen en we gaan hem even bekijken. Daarna boek ik via Armandos een hotel in Athene voor 3 nachten. Wat aan de rand zodat de auto er ook (hopelijk) veilig kan staan.

Op de terugrit naar Malia kom ik langs Grand Hotel. Die hadden een spa. Toch eens kijken. Ik tref er een Belg aan, genaamd Geert, en een vrolijke Nederlandse die luistert naar de naam Floor. We hebben het al snel over wellness centra in Griekenland en de verschillen met de Nederlandse centra. Ze hebben een "herbal stamp" massage in de aanbieding en die ga ik uitproberen. Morgen kom ik in de handen van Floor terecht. Die is getrouwd met een Griek en werkt hier nu in de Spa en doet er freelance grafisch werk bij. Volgens haar zouden we prima hier samen kunnen werken voor websites. Ik technisch en zij grafisch.

Ik rijd naar huis en check nog even de zaak. Dan pak ik de strandspullen en ga richting Nemo bar. Zwemmen, zonnen, opdrogen, bier, Peggy, bier. Ik moet Peggy wel even uitleggen. Dat is de vrouw van George en werkte vorig jaar in Royal Hall achter de receptiedesk. Ze is daar weggegaan en werkt nu voor een - volgens haar - mooiere spa in Analipsi. Van haar krijg ik nog een grote bier aangeboden terwijl ik er net al een achter de kiezen had.

Dan is het toch echt tijd voor vast voedsel en dat is dit keer bij mijn buurman, Argo taverna. Een saganaki, een mix grill en weer een halve liter Mythos. Ik loop dus nu met anderhalve liter vocht in mijn lichaam maar denk maar niet dat ik straks uren op het toilet zit. Ongemerkt - dat wil zeggen zonder druppelvorming - zweet je blijkbaar een heleboel vocht. En dus ga ik klotsend op de scooter naar huize Jongeneelen. Daar schakel ik toch maar over op een cola want ik heb genoeg alcohol gehad voor vandaag (ik had van Manolis van Argo ook nog 4 raki gekregen). Om 0:10 sluit ik lekker mijn luikjes.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje