Reisverslag  Dag 32 - Woensdag 1 Juli 2009

 

04:30 Even plassen maar het is niet veel. Wat heeft dan mijn wakker worden getriggerd? Al snel hoor ik heel veel water stromen. Ik ga op onderzoek uit en ontdek een fikse lekkage bij de waterpomp. Met de zaklamp wordt de oorzaak gevonden, een gebarsten slang. De boel staat al redelijk blank en ik sluit de afsluiter zodat er in ieder geval niet meer water verspild wordt. Mike bel ik morgenochtend wel, die laat ik nu lekker slapen.

Niet veel later hoor ik een scooter en zie ik een man zoekend lopen. Ik ken hem niet maar leg uit wat er gebeurt is. Hij noemt mij een goede man en stapt weer op zijn scooter. Ik duik mijn bed weer in en ga slapen.

07:45 De wekker gaat en ik neem weer een ontbijt bij Malia Park. Ik stuur Mike een sms en heb hem al snel aan de lijn. Ik vertel hem over de waterbreuk en hij zou gaan kijken. Ik heb vandaag een werkdag gepland dus na het ontbijt rijd ik naar huis. Daar is Mike al met de slang aan de slag en ontdek ik dat mijn airco het opeens niet meer doet. Dat zou balen zijn op mijn werkdag! Ook Alla kan er geen beweging in krijgen. Mike komt helpen en vertelt dat ik anders studio twee mag betrekken. Hij drukt nog een keer tegen de kast en ineens begint de airco weer te werken. Het filter was blijkbaar los getrild. Dat wordt door Alla nog eens goed schoongemaakt en daarna zit ik er koeltjes bij.

De hele tijd ben ik met de zaak bezig geweest. Ik wilde ook nog wat aan het verslag werken maar dat is er niet van gekomen. Om 14:30 is het dan echt tijd om richting wellness centrum te gaan. Ik wordt door Geert naar Floor gebracht en die zet alvast de jacuzzi aan terwijl ik mij ontkleed. Ze legt mij de werking uit van de diverse stralen en laat mij dan alleen om te genieten. Dat doe ik zeker. Vooral de sproeiers die heen en weer gaan (een soort snelle tuinsproeier onder water) heeft mijn voorkeur. De 40 minuten zijn dan ook zo voorbij. Even afdrogen, droge broek aan en dan op de massagetafel.

De herbal stamp massage geschiedt met een soort stempels met zakjes kruiden die in heet water worden gelegd. Dan wordt je lichaam er mee gestempeld en gemasseerd. Ontspannend en reinigend. Een schoon lichaam met een vieze geest zoals ik wel eens tracht te zeggen. Na een uur ben ik helemaal bestempeld en je houdt er ook nog een donkerder vel aan over. Ontspannen en helemaal vers. Ik bedank Floor en Geert en verlaat fluitend de Spa.

Even langs Nemo bar om aan George te vragen hoe laat hij er morgenochtend zal zijn. Dat is 10:00 maar ik mag nu niet meteen vertrekken. Hij heeft wat vlees van de barbecue - pansetta genaamd - en ik moet een vorkje mee prikken. En al snel staat er bier voor mijn neus. Daar gaat mijn gezonde lichaam maar mijn geest is nu helemaal ontspannen. Ik ga morgenochtend muziek van George kopiëren voor zijn broer Mike bij de mini golf. Dat ik dan tegelijk ook de muziek in handen krijg is een mooi meegenomen feit. Ach, ik help beide broertjes wel, ze staan ook voor mij klaar als er wat is.

Ik ontmoet bij de bar een Schots stel. Dubbel D, Donald en Debbie. Leuke mensen, soms moeilijk te verstaan als ze echt snel met dat Schots accent gaan praten. Maar je ontmoet zo wel eens leuke mensen en dan gaat de tijd snel. Ik moet mij alweer omkleden en ga daarna naar Cretan Family. Ik heb vreemd genoeg erg zin in een pizza. Samen met een saganaki en een choriatiki bestel ik die bij Jorgos.

Litsa komt mij dan een tweede karaf retsina brengen en ik moet blijven zitten. Jorgos gaat spelen en speelt dan ook een paar van mijn favoriete nummers. Hij kijkt vragend mijn kant op en ik maak hem duidelijk dat hij een prima vertolking geeft van deze nummers. Dan is het toch echt tijd om af te rekenen en naar huize Jongeneelen te gaan. Die hebben er weer een zware werkdag op zitten maar de sfeer is gelukkig stukken beter dan vorig jaar. Ze maken heel wat mee met de gasten en met collega's en vooral Maria kan daar leuk over vertellen. Ze begint dan helemaal te stralen en te lachen. Plezier in je werk: je kunt het niet altijd hebben maar het is verdomd belangrijk. En met die wijsheid sluit ik deze (werk)dag af en sluit ik om 0:15 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje