Reisverslag  Dag 33 - Donderdag 2 Juli 2009

 

08:00 Wakker. Even lekker uitrekken en op bed blijven liggen. Dan wat boodschappen doen en ontbijten. De laptop staat alweer aan en ik controleer de toestand in Nederland. Alle ok.

Ik vertrek met mijn strandspullen en een externe harddisk naar de Nemo bar. George is er nog niet maar ik krijg van Anita een freddo cappuccino. Ik probeer de harddisk zelf aan te sluiten maar dat lukt mij niet, de usb poort geeft geen sjoege. Dus help ik Anita door de planten water te geven en vertrek dan naar het strand. Een lekkere duik in de zee die nu een stuk schoner is. De afgelopen twee dagen was het bijna windstil en bleef veel zooi in zee drijven. Nu staat er wind en die veegt de zee schoon.

Ik zie Anita seinen dat George binnen is en ik loop naar de bar. De usb poort is inderdaad kapot en als we hem goed hebben aangesloten kan het overnemen beginnen. Windows geeft aan dat hij 91 minuten ermee bezig zal zijn. Het is een Griekse versie en dus reken ik op bijna 2 uur. Dus tijd genoeg om nog even lekker te plonzen en te zonnen. Op een gegeven moment heb ik voldoende zon en vitamine binnengekregen en ga aan de bar zitten. Met een frappee en een sudoku moet ik het nog 27 minuten volhouden volgens Windows.

Ondertussen praat ik veel met Anita en ook wat met George hoewel die druk is met weinig. Hij heeft gisteren iets teveel gedronken en loopt soms wat doelloos met hoofdpijn rond te stappen. Dan is de kopieerslag klaar en heb ik 147gb aan muziek en wat videoclips op de schijf staan. En dat si nog niet alles wat George verzamelt heeft!

Ik vertrek naar mini-golf waar Mike zich zit te vervelen. Hij kijkt uit naar mijn komst omdat hij dan iemand heeft om mee te praten. Ik kopieer de muziek op zijn pc en ondertussen zitten we over allerlei zaken te praten. Zijn pc is nog minder snel en dus duurt het bijna 2 uur voordat ik 42gb heb overgehaald. Meer past er niet op en ik heb dus een selectie moeten maken. Richard komt binnen voor de avond en ik ben net klaar. Dus verlaat ik tegelijk met Mike de mini-golf en ga op huis aan.

Even slapen maar dat komt er niet van. Een aantal sms-jes later weet ik dat ik zaterdag naar een concert van Despina VanDi ga, dat het goed weer is in Stockholm en ook op Samothraki. Slapen lukt dan niet meer en ik lig wat van de nieuw verworven muziek te genieten. Dan ga ik op de scooter om een rondje te rijden. Ik kom langs de boekhandel waar Pella zit te praten met Maria (van Sotiris) en Katharina. Een van de dochters van Maria heeft problemen met haar laptop en ze vraagt of ik er samen met Ruud naar wil kijken. Dat wil ik wel en ze zal hem aan Ruud meegeven.

Ik ga door naar Cretan Family en ben daar al bijtijds. Ik heb zin in meze en Jorgos helpt mij de goede keuzes te maken. Ik ga voor bier erbij en die krijg ik al snel van Litsa. Ik ben dus al om 21:15 klaar en besluit rustig eens rond te rijden. Dan ontmoet ik Alla op haar fiets en rijd een tijdje met haar op. Ik heb niet door dat mijn telefoon gaat totdat ik toch duidelijk getril voel. Ruud heeft al twee keer gebeld. Ik bel terug maar krijg hem niet te pakken. Dat hij twee keer belt betekent dat er wel iets dringends is en ik besluit naar het hotel te rijden. Ik sta net voor de eetzaal als de telefoon nog eens gaat. Het is Ruud en die kijkt vreemd op als ik vertel dat ik Maria tafels zie dekken.

Dan komt hij eraan en hij heeft een kort geknipt koppie wat hem veel jonger eruit laat zien. Hij vertelt dat zijn scooter kapot is. Dus wacht ik op ze terwijl ze de zaal opruimen. Ik heb veel bekijks (wie is die gast die daar zo zit?) maar niemand komt op mij af. Ik grap tegen bekenden dat ik alvast de tafel reserveer voor het ontbijt.

Maria kan uiteindelijk met een collegaatje meerijden en ik probeer Ruud vanaf mijn scooter aan te duwen. Maar dat gaat echt niet lukken. Een collega met een auto komt eraan en daar gaat Ruud aan hangen. Dat gaat beter tot het laatste stuk. Dat moet Ruud lopen en dat is een vals plat. Dus uitgeput komt de jongen thuis.

Er gaan twee biertjes bij hem in zoals ik dat nog nooit bij hem heb gezien. Langzaam koelt hij weer af en hebben we het over serieuzere zaken. Ruud en Maria hebben zaterdag wel vrij maar gaan niet mee naar het concert. Het start heel laat en de volgende ochtend moeten ze wel vroeg op. Dinsdag en woensdag zijn ze ook vrij en woensdag gaan we eropuit. Terug naar huis en daar lig ik nog even wat te lezen. 0:45 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje