Reisverslag  Dag 36 - Zondag 5 Juli 2009

 

08:30 Wekker. Zo, dat was weer een kort nachtje. Toch voel ik mij vaak beter na een korte nacht dan na het uitslapen. Je wordt er zo lui van. Ik rijd naar Malia Park voor een ontbijt. Ik heb nu de laptop bij mij want ik heb straks een klusje te doen. Ik geniet lekker van een goed ontbijt en verlaat om 10:00 voldaan het hotel nadat ik de rekening van 10 euro bij vriend Ruud heb voldaan.

Ik rijd naar de appartementen van Cretan Family. Dit is een Nederlands complex en dat is te merken aan de gasten die allemaal heel gezellig met elkaar omgaan. Ik zie Jorgos net wegrijden maar word opgevangen door de vrouw van Aristo. Die had ik ook laatst aan de telefoon - die Aristo in mijn hand drukte - om te bespreken of ze genoeg ruimte had op de externe harde schijf. Ik krijg een frappee en ga aan de gang.

Na anderhalf uur verschijnt Aristo en niet veel later broertje Jorgos. Ik zit ondertussen aan mijn tweede frappee, de problemen zijn uit de wereld en de kopieeractie verloopt voorspoedig (ik voorzie ze van wat Griekse muziek voor het restaurant). Het is 13:00 als ik door Jorgos word bedankt en ik richting huis ga. Even thuis wat relaxen want ik heb straks weer een massage van Floor.

Ik ben ruim op tijd bij de spa van Grand Hotel en word door Geert naar de relaxruimte gebracht. Na een tijdje komt Floor mij ophalen en krijg ik een aromatherapie. Een olie die vermengd is met diverse geurende kruiden. Een uur lang lig ik helemaal van de wereld op de massagetafel. De olie trekt helemaal de huid in en komt zelfs in de bloedbaan terecht. Eigenlijk is het dus een lekkere vorm van een doorsmeerbeurt, als ik het zo banaal mag beschrijven.

De Nemo bar zorgt weer voor de inwendige vochtbalans en het strand voor de vitamine D en het algemene gevoel van welbehagen (wat mooi beschreven weer, nu nog in dichtvorm en ik ben rijp voor Candlelight). Het is al bijna een traditie aan het worden, Nemo, strand, omkleden en Cretan Family. Ook nu verander ik niets aan de traditie. Jorgos komt mij nu wel heel uitgebreid bedanken voor de muziek. Hij blijft roepen dat ik nooit zal begrijpen wat ik hem heb gegeven aan muziek en dat hij dat - als muzikant zijnde - heel erg waardeert.

Hij draait wat van mijn muziek en ik begrijp dat wat Ruud "fiedelmuziek" noemt, hem in opperste staat van vervoering kan brengen. Aristo heeft ondertussen voor mij de bestelling gedaan. Natuurlijk, als ik wil mag ik voor iets anders kiezen, maar hij weet een perfect gerecht voor mij. Er verschijnt een koekenpan met daarin diverse soorten vlees met aardappeltjes. Dit gerecht heeft voor hem een speciale betekenis maar hij vertelt niet welke. Ik krijg de indruk dat het met zijn overleden moeder te maken heeft en ga er dan ook verder niet op in maar laat wel merken dat het mij bijzonder goed smaakt.

Jorgos heeft ondertussen helemaal de muzikale bezieling en begint te spelen en zelfs te zingen. Dan komt de kok erbij en wordt het helemaal een muzikale avond. Een Griek die verderop zit te eten wordt ingezet om met diverse dames te gaan dansen en ondertussen vloeit de raki rijkelijk. Als ik er weer een voor Jorgos neerzet geeft hij aan nu wel aan zijn taks te zitten en nipt er enkel van.

Het is dus wat later als ik op het balkon van huize Jongeneelen neerstrijk. We zitten weer over van alles en nog wat te praten. Ik vertel hem dat vanavond mijn eerste stapavond op Kreta gaat worden, dat na meer dan een week op Kreta te zijn! Dus gaat Ruud slapen en ga ik nog even door. Aangezien Peach niet meer door Manolis en Maria wordt gerund en ik de Engelse jeugd ook zat ben, ga ik naar de Nemo bar. Helaas is het een heel rustige avond. Ik krijg van George/Jorgos en Kostas mijn metaxa-cola's en zit wat te geinen met een Griek die twee Engelse meiden in de zeik zit te nemen. Ook Kostas doet driftig mee en we lachen heel wat af. Die meiden hebben echt geen idee meer hoe serieus - of niet - ze ons moeten nemen. Toch blijft de sfeer gezapig en daarom lig ik toch al bijtijds in mijn bedje. De luiken sluiten om 03:30.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje