Reisverslag  Dag 37 - Maandag 6 Juli 2009

 

08:00 Wakker. Ja, dat is mij nu toch echt iets te vroeg. Dus draai ik mij nog even om. Even denk ik dat ik toch niet meer in slaap zal vallen maar dat is tevens mijn laatste gedachte, althans bewust.

11:30 Ik open mijn ogen weer. Zo, dat is uitslapen! Dat red ik nooit in Nederland. Ik neem een eigen ontbijtje en stap op de scooter om wat rond te rijden. Langs de beachroad gaat het richting Chersonissos en dan rijd ik door naar Analypsi. Daar in een 5 sterren hotel werkt Peggy in de Spa. De naam is wat verwarrend want het heet Caldera maar ook Sensatori. Maar uiteindelijk heb ik het gevonden, nu de spa nog. Die is op de begane grond, dat heeft een behulpzame receptionist mij verteld. Maar het complex is groot en ik zie aan de buitenkant wel waar de spa is, maar de ingang blijft een raadsel. Staat slecht aangegeven. Dankzij een meisje van de administratie - ik was beland in een kantoorgang - blijkt de ingang naast een paar winkels te zitten.

Ik heb het er warm van gekregen en krijg - tijdens de uitleg van de diverse massages - een koud handdoekje en een glas water van een van de dames van de receptie. Ik reserveer een Chakra Hot Stone Massage voor donderdagmiddag en blijf nog wat zitten kletsen met het meisje wat mij de handdoek en water heeft gegeven. Ik hoor dat Peggy er pas vanmiddag vanaf 17:00 zal zijn. Dan hebben we het over Griekenland, de diverse streken en gerechten. Ze kijkt ervan op dat ik zoveel Grieks ken maar ik maak haar duidelijk dat inderdaad mijn kennis van gerechten goed is, maar dat de rest van de Griekse woordenschat te wensen overlaat.

Dan verlaat ik de spa en ga nog wat rondrijden. Langzamerhand bereik ik dan weer Nemo bar en heb wel wat trek gekregen. Van Anita krijg ik een lekkere omelet en ga daarna mijn strandspullen halen. Het is weer tijd voor mijn traditionele rondje van strand, zon, zee, opdrogen, biertje, omkleden en eten. Bij Cretan Family bestel ik mezes. Litsa had gisteren een vrije dag en ze heeft thuis gerelaxed.

Ik ben vroeg klaar en ga nog wat rondrijden. Ik rijd over de beachroad en langs de juwelierszaak van Maria (van Manos). Die blijken er beiden te zijn en dus wip ik er binnen. Ik word warm onthaald en ze vragen wanneer ik op Kreta ben aangekomen. Ik vertel ze dat het al een week geleden is geweest maar dat het nog steeds niet van gekomen was om hen te bezoeken (druk, druk, druk). Dan stoot Manos een kastje van de muur waardoor allerlei kleine kraaltjes over de grond donderen. Maria zegt dat het al de hele dag Manos zijn dag niet is vanwege allerlei ongelukjes.

Terwijl zij opruimt helpt Manos een paar Engelse meiden aan een nieuwe tongpiercing. De gaatjes hadden ze al maar behendig draaien ze hun nieuwe aanwinst in hun tong. Het is een stuk relaxter werken in vergelijking met de bar. Manos vertelt dat de politie al zijn oude buurtjes al een paar keer heeft opgepakt terwijl het seizoen toch al zo slecht is. De goede jaren zijn voorbij en zullen ook niet meer komen. En dat is het tegenstrijdige eraan want zijn goede jaren waren de doodsteek voor het oude Malia. En nu komt het met beide kanten voorlopig niet meer goed. Ik beloof ze nog een keer voor een koffie langs te komen en vertrek naar het balkon van Ruud en Maria. Maria ligt al op bed en Ruud zit een concert van Michael Jackson te kijken. Zijn ogen - en ook de mijne - vallen regelmatig dicht en aan het einde van het concert gaat hij richting bed en ik richting huis. Om 0:30 sluit ik ook mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje