Reisverslag  Dag 40 - Donderdag 9 Juli 2009

 

07:30 De wekker gaat. Snel wat ontbijten en dan even werken maar vooral verslag. Ik loop alweer wat dagen achter en dus is het tikken geblazen. Ik krijg het verslag niet helemaal af want ik wil Mike helpen bij het openen van de mini golf. Dus zet ik om 11:00 al wat live zonder dat ik een "wordt vervolgd" gebruik. Dat heeft alweer kamervragen opgeleverd, vandaar dat ik het nu even duidelijk maak.

Om 11:15 ben ik bij Mike die net de golf heeft geopend. De kinderen zijn op kamp en dus hebben ze even rust. Ik help hem met openen en mag daarna voor hem en mij een verse jus persen. Dus aan vitamines kom ik wel. We zitten daarna een tijdlang een dvd te bekijken van onderwatervissers met harpoenen. Met snorkel en dan duikend naar 25 meter diepte om daar op je gemak een vis uit te zoeken en aan je harpoen te rijgen. Mike doet dat ook graag maar in de omgeving van Malia zit lang niet zoveel vis en die zijn schuwer dan deze op de video.

Het is alweer 12:45 als ik hem verlaat en richting de Silk benzinestation rijd. Ik maak een afspraak om morgenochtend mijn auto van binnen en buiten schoon te laten maken. Dan rijd ik door naar huis en is het tijd om te gaan relaxen. Op de scooter naar Analypsi en daar word ik weer ontvangen door Ismini en Fani. Ik krijg een badjas, slippers en overal liggen handdoeken. Eerst even zwemmen in het warme binnenbad. Daarna een sauna gang waarbij ik voor het eerst een koud dompelbad in Griekenland tegenkom. Dit is een echte spa en ook nog eens prachtig ingericht.

Ik lig daarna in de mooie relaxruimte een boek te lezen als Peggy binnenkomt. Ik word begroet en ze verteld mij dat er tussen 3 en 4 een spanningsuitval kan zijn. Omdat het zo warm is staat iedere airco te blazen en dat trekken de kabels niet. Echter, de stroom is er even later maar 5 minuten vanaf en dus heeft het personeel voor niets honderden waxinelichtjes aangestoken.

Ik word gehaald door een klein vrouwtje wat zich voorstelt als Maria. Ze gaat mij de hot stone massage geven. De meest hete stenen liggen in kokend water maar worden op je lichaam gelegd met een handdoek er tussen en op bepaalde plaatsen die ze chakra's noemen. Dan gaat ze per lichaamsdeel eerst je masseren met olie en daarna met twee warme stenen die heerlijk aanvoelen. De warmte dringt echt door in je lichaam. Na 80 minuten is het opstaan echter een verzoeking, je voelt je loom en topzwaar. In de relaxruimte kom je daarna weer bij en voel je jezelf steeds meer energie krijgen.

Peggy is zeer benieuwd en terwijl ze mij een thee brengt vertel ik over de massage. Ze heeft hem voor maandag gepland voor haarzelf. Ik zou ook best in een Spa willen werken, het heeft zo zijn voordelen. Na het invullen van een evaluatieformulier besluit ik dat ik toch nog een vervolg wil hebben. Dus wordt er voor zaterdagmiddag nog een Zweedse massage ingepland. Ach, je kunt beter maar genieten van het leven.

Het is ondertussen half zeven geweest en ik ga op huis aan. Omkleden en richting Cretan Family. Litsa is weer vrij - krijg ik van opa te horen - en dus mag Eddy alles achter de bar opknappen. Ik eet een gyros schotel en krijg diverse raki glaasjes aangeboden. Het is weer genoeg geweest en ik reken af bij Jorgos. Ik rijd naar huize Jongeneelen waar Ruud en Maria net zijn aangekomen. Op het balkon wordt de dag besproken en heb ik medelijden met Maria. Ze heeft het weer in haar rug en men weet nog steeds niet waar het precies van komt. Maar lastig en pijnlijk is het wel, daar kan ik over meepraten. Dus gaat ze snel slapen na wat pijnstillers en een insmeerbeurt van Ruud. Ruud en ik kijken nog even TV (puberruil) en dan is het ook bedtijd. Ik sluit mijn luiken om 01:00 omdat ik toch nog even het boek uit wilde lezen.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje