Reisverslag  Dag 41 - Vrijdag 10 Juli 2009

 

07:45 Wekker. Wakker worden, aankleden en dan met de auto naar Malia Park voor een ontbijt. Ik zit lekker mensen te kijken terwijl ik een flink ontbijt nuttig. Dan breng ik de auto weg voor een schoonmaakbeurt en loop naar de boekwinkel van Pellagia. Het geheugen van de kassa heeft het gisteren begeven - dat had ik gisteren al van Mike gehoord - maar nu hoor ik dat de reparatie 650 euro heeft gekost! Allemachtig, daar gaat je zuurverdiende geld. Ik begrijp echt wel dat ze daardoor gisteren niet heel vrolijk is geweest.

Mike komt ook nog even langs en brengt een fles koud water zodat ik een frappee aangeboden krijg. Daarna loop ik de beachroad op en ga langs bij de juweliersshop van Manos en Maria. Manos is naar het strand en Maria heeft een vertegenwoordiger op bezoek. Toch kunnen we tussendoor wat met elkaar kletsen en leer ik wat kneepjes van het inkopen van oorbellen, armbandjes en piercings.

Ik loop weer terug naar de benzinepomp en tref mijn auto in een schitterende staat (figuurlijk en ook zeker letterlijk) aan. Voor 14 euro is de buiten en binnenkant helemaal gedaan en zijn de velgen weer blinkend schoon. Ik geef beide mannen een fooi zodat ze met dit warme weer een biertje kunnen kopen. Ik rijd naar Mochos en moet onderweg toch twee keer flink vloeken. Bij twee stukken is de weg namelijk opengebroken en stuift het flink. Gelukkig geen vocht erbij en dus blijft de auto toch schoon. Ik ga op zoek naar de windmolentjes maar krijg nu op het request. Ze verkochten slecht en de man heeft ook het telefoonnummer niet meer van de vertegenwoordiger. Ik zal tijdens de rest van de rondreis nog wel goed blijven rondkijken.

Dan ga ik op huis aan en sla aan het tikken (ondertussen ook nog het kleinste broertje aan de telefoon gehad). Het is nu 17:00 en ik ben in de tegenwoordige tijd. Zo even strand en om 19:00 de kapper. Dan eten en huize Jongeneelen, ja ik heb het druk. Morgen dus de laatste dag op Kreta met in ieder geval een massage. De auto moet ingepakt worden en zondagochtend ga ik - na het ontbijt bij Ruud en Maria - met de boot naar Athene. Daar zal ik drie dagen verblijven en dan door naar Pilion. Wanneer de volgende update is? Geen idee maar blijf ernaar uitkijken.

Wordt vervolgd...

Ik heb dus een snel bezoek aan het strand gemaakt, natuurlijk weer bij de Nemo bar van George. Soms loopt de bar redelijk goed maar soms is het ijzig stil. En de beste man heeft een nog veel bestere investering gedaan. Die druk is eigenlijk teveel voor zijn schouders maar niemand anders kan hem daarbij helpen. Ik heb wel met hem te doen vandaar dat ik er zo vaak mogelijk zit. Niet dat het nu echt zoden aan de dijk zet maar het gevoel om toch iets te doen want hij heeft echt een hele mooie en goede strandtent neergezet.

Dan is het alweer bijna zeven uur - de tijd begint echt te vliegen - en is het tijd voor de kapster, Jill. Die vraagt hoe ik het wil hebben en ik antwoord dat ik het net als Ruud wil hebben want ik wil er ook jaren jonger uitzien. Een half uur lang gaat het gesprek verder over hun hond en de belevenissen met dat beest. Dan verlaat ik - hopelijk jaren jonger - de zaak en ga mij omkleden.

Mijn nieuwe look wordt opgemerkt door Jorgos en die vindt het een stuk beter staan. Ik maak hem echter duidelijk dat ik nu even zonder helm heb gereden maar dat ik dit kapsel kan vergeten als ik een helm draag (ik heb namelijk nu een hanenkam zonder wondergel). Ik bestel bij Jorgos een spaghetti (makaroenia noemen ze dat hier) en hij komt met de variant met een heerlijke saus en lekkere kipstukjes. Voldaan verlaat ik de taverne weer waarbij gezegd moet worden dat het eten hier echt altijd heerlijk is. Maar de bezettingsgraad is er vanavond een zoals ik nog nooit bij hen gezien heb. Maar drie tafeltjes de hele avond! Ik hoop echt voor hen dat dit niet doorzet maar je kan er ook heel weinig aan doen.

Het balkon van huize Jongeneelen is de volgende stop en ik zit al snel achter een volgend biertje. Ruud doet niet mee want hij eet wat yoghurt en bier daarbij zou ongewenste gistingen tot gevolg hebben. Ik nodig hun uit om morgenavond mijn laatste avond te vieren met een borrel bij de Nemo bar. Maria heeft het goed in haar rug en houdt een slag om de arm, afhankelijk van de toestand van haar rug. Ze gaat dan ook nu al naar bed en ik hoor haar een paar keer flink kermen als Ruud haar rug met zalf insmeert. Met Ruud zit ik daarna nog even een herhaling van TopGear te kijken. Altijd leuk maar dan is het ook alweer 0:00 geweest en bedtijd. Ook voor mij want ik voel mij niet fris genoeg om nog te gaan stappen. Morgen nog een drukke dag voor de boeg, dus ook ik duik in bed. Nog even lezen maar om 0:45 zijn ook mijn luiken stevig gesloten.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje