Reisverslag  Dag 48 - Vrijdag 17 Juli 2009

 

09:00 Wakker. Ook op deze hoger gelegen kamer heb ik prima geslapen. De kamer is ruimer en dat geldt zeker voor de badkamer. Maar nog steeds wordt het toilet zeiknat - ha, woordgrapje - van een douchebeurt. Enfin, droogt wel weer op. Ik krijg nu een echt Grieks ontbijt van opa, en oma die in de keuken staat. Allemachtig wat kan dat mens chagrijnig kijken! Ik denk dat het niet speciaal tegen mij gericht is, alhoewel ik de enige hotelgast ben die ontbijt komt halen. De overige - voornamelijk bejaarde - cliëntèle heeft blijkbaar andere voorwaarden bij hun kamer. Een homp brood, in plakken gesneden, een paar stukjes harde kaas (wel lekker), boter en in de gauwigheid gehaalde ham. Smaakt allemaal wel prima en de frappee is heerlijk sterk.

De temperatuur is al richting de 40 graden aan het stijgen en dat is mij veel te warm voor een rondrit. Ik heb Pileon trouwens al goed bekeken en besluit mijn parkeerplaats niet op te geven. Mijn laptop - en wat andere computerbenodigdheden - zitten in een soort stewardessenkoffertje. Daarmee loop ik nu door de straten van Kala Nera richting Enalion. Ik mag er van Kostas binnen zitten werken onder het genot van een uitstekende freddo cappuccino en de airco. Hij mag dan de baas zijn maar hij werkt net zo had mee. Het zweet staat op zijn voorhoofd als hij drankjes voor het strandgedeelte staat te bereiden.

Ik installeer mij in het restaurantgedeelte binnen. Heb er elektra en goede wireless verbinding. Op de zaak gaat alles goed en dus wordt de meeste tijd besteed aan een volleybalportaal wat ik ga oprichten voor de trainers van WIJHKO (de volleybalvereniging van De Wijk, IJhorst en Koekange). Ik zit dus gedurende de grote hitte binnen en het blijkt de komende dagen net zo warm of warmer te worden. Dus is de kans groot dat die dagen net zoals deze gaan verlopen.

Het is nu 17:30 en ik heb het kantoor opgeruimd en ga richting kamer. Omkleden en tijd voor het strand. Bij de bedjes van Enalion hoef je niets te betalen als je wat te drinken besteld en je krijgt er een gratis flesje water. Het kiezelstrand is even wat pijnlijk voor de voetjes maar dat zou het gloeiend hete zand nu ook zijn. Maar het zeewater is heerlijk en het loopt hier vrij snel af naar de diepte. Daardoor is het niet vies warm water, zeker omdat er op het strand ook nog koud bergwater opwelt en in zee stroomt. Het meisje wat de drankjes op het strand verzorgt heet Katharina en even denk ik dat zij ineens in zee opduikt. Het blijkt haar vier jaar oudere zus te zijn, zo krijg ik te horen als ik dat even later aan haar vertel. Ze lijken veel op elkaar maar haar oudere zus is net iets steviger gevormd. Katharina moet niet veel minder eten want dan komt het niet goed met haar. De hele dag op het strand aan de gang en geen tijd voor een pauze. Dat zijn Griekse arbeidsvoorwaarden die in Nederland absoluut niet zouden kunnen.

Ik laat mij lekker in de ondergaande zon opdrogen en ga dan richting kamer. Het eten is natuurlijk weer bij o Paris en dit keer is het saganaki en kontosouvli! Die zag ik aan het spit draaien. Ik denk dat Berry het water in de mond krijgt bij de gedachten hieraan. Ach, verschil moet er zijn en misschien heeft hij straks op Thassos ook zijn kans op dit lekkere vlees. Evert is er vanavond niet maar die heb ik vanochtend bij Enalion gezien toen hij de wireless code kwam wijzigen. Ik reken af bij Christos en betaal ook voor gisteren. Hij wist van niets maar vertrouwt geheel op mij. Een ander zou misbruik gemaakt hebben, maar zo ben ik niet. Iedereen heeft recht op zijn geld voor geleverde diensten, zeker als die naar wens waren. Terug op de kamer lig ik nog even te lezen en sluit om 01:30 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje