Reisverslag  Dag 51 - Maandag 20 Juli 2009

 

07:50 Zoals gezegd, de wekker wekt mij keurig. Ik ga verder met branden van cd's en pak ondertussen de spullen in en breng die naar de auto. Om 09:00 zijn de cd's gebrand en zit alles in de auto. Ik laat de sleutel achter bij de dame van 1 woord Engels (Bye) en loop naar de taverna. Ik krijg nu een iets ander ontbijt. Enkel twee plakjes kaas. Maar dan verschijnt oma - nog steeds met een chagrijnig gezicht - met een omelet. Is dat omdat ze daarna geen ontbijt meer hoeft klaar te maken?

Ik reken met opa af en loop dan door naar Enalion. Katharina zit aan een koffie en Kostas loopt alweer gasten van ontbijt te voorzien. Ik krijg van hem een freddo cappuccino en ik geef hem zijn cd terug en de 8 van mij. Hij vraagt verbaasd (en ongerust) of hij die snel moet kopiëren maar ik maak hem duidelijk dat hij ze mag houden. Hij bedankt mij hartelijk en even later hoor ik 'mijn' muziek al door de speakers.

Ik zoek Nikki op en neem afscheid van haar. Ze hoopt dat ze me over 2 jaar weer mag begroeten (en dan in Enalion) en wenst mij nog een prettige vakantie. Ik wens haar ook alle goeds want het is een lieve meid. Dan neem ik afscheid van Katharina en Kostas, bedank ze voor alles en Kostas wil graag in contact blijven via de e-mail.

De auto wordt gestart en ik stop na 20 meter. Daar komt bergwater uit een tappunt en mijn auto heeft dorst (de ruitensproeiers). Daarna verlaat ik Kala Nera en ga richting Volos. Onderweg stop ik nog voor een tankbeurt. Dat scheelt 20 cent met Kreta! Misschien dat de diesel goedkoper is geworden maar op een eiland betaal je altijd meer vanwege de transportkosten.

Ik wurm mij door Volos heen en zit dan al snel op ruime tweebaanswegen en even later op de snelweg richting Larissa. Daar de afslag richting Trikala alwaar ook ondertussen het meeste van de weg een ruime pseudo-snelweg is (enkel de middenvangrail ontbreekt). Ik bereik om 13:40 bijna Kalambaka als ik ineens borden Amalia Hotel zie. Dat blijkt op 5 kilometer van Kalambaka te liggen! Dat stond niet op de website. Maar het geeft niet, ik heb de auto en Kalambaka is nou niet echt de stad waar ik wil zijn, mij gaat het om de kloosters.

Het hotel heeft 170 kamers maar het is erg rustig op de parkeerplaats. Zeker allemaal naar de kloosters. Ik krijg de sleutel van kamer 314 en breng mijn spullen er naar toe. Mooie ruime kamer en dan de badkamer, een balzaal vergeleken met het vorige hotel. Uitzicht vanaf het balkon op de rotsen van Meteora en de bergen rondom deze laagvlakte. Ja, hier kom ik mijn tijd wel door.

Internet is er wel maar tegen betaling. Enfin, dat doen alle grote hotels. Ik besluit - ook vanwege de afstand naar Kalambaka - om de hoofdmaaltijd in de middag te nuttigen. Misschien ook wel een keer in het hotel, maar dat zal ik nog wel zien. Dus stap ik in de auto en rijd naar Kalambaka. Je bent er zo en ik rijd wat rond totdat ik buiten de plaats een taverna zie waar Berry en ik de eerste keer (in 2003) ook hebben gegeten. Daar neem ik een feta van de grill en een souvlaki. Smaakt prima. Daarna bezoek ik de Lidl en koop er wat toetjes. Op de kamer is een koelkastje die niet als mini-bar gebruikt wordt. Prima, dan gebruik ik hem wel.

Terug op de kamer sla ik aan het tikken. Eerst sms en dan op de laptop. Er staan er nu twee op het boudoir. De nieuwe gebruik ik voor het omzetten van alle gekochte cd's naar mp3 en de 'oude' wordt gebruikt voor het verslag. Berry belt nog even en we zitten toch weer even gezellig te kletsen met een keigoeie verbinding. Vanuit een auto in Nederland (richting Utrecht) naar een hotel op de vlakte bij Kalambaka, de techniek staat voor niets.

Ik ben even aan het tikken als de ogen beginnen te zakken. Dat is waar, ik heb nog geen slaapje gedaan! Dus even liggen met lekkere relaxmuziek en dan is het 19:00 als het tikwerk echt goed gaat beginnen. Het is nu 22:00 en ik ben helemaal bij. Ik zal zo het verslag live zetten maar moet daarvoor richting receptie want enkel daar is de wireless. Dan een Lidl toetje en gauw slapen. Morgenochtend vroeg - voor de bussen komen - wil ik al langs de kloosters. Ik zag echter daarstraks wel flink wat wolken dus ik ben benieuwd wat het weer morgen is als ik de luiken open doe.

Wordt vervolgd...

Ik loop naar de receptie en ontdek dat het daar een drukte van jewelste is. Een Tsjechisch bejaardentehuis is uitgelopen! Het blijkt een van de vele busladingen toeristen te zijn die dit hotel als overnachtingsplek gebruiken. Ze hebben blijkbaar net in het restaurant gegeten en zitten nu op de banken langs de ramen met elkaar druk te praten. Ik bestel een uur internet en ga met die codes in een van de nisjes zitten. Een daar wordt de site bijgewerkt en mijn email gecheckt. Contact met het bedrijf maak ik niet via deze verbinding, ik vind dat niet betrouwbaar genoeg.

Daarna, terug op de kamer, eet ik een Lidl toetje en kijk nog wat tv. Aangezien ik morgenochtend bijtijds naar de kloosters wil maak ik het niet te laat en sluit ik 23:30 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje