Reisverslag  Dag 54 - Donderdag 23 Juli 2009

 

07:45 Ik heb nu wel de wekker gezet en wel op dit tijdstip. Maar nu ben ik wel van tevoren wakker en lig weer even uit de geopende balkondeuren te staren. Ik pak mijn spullen in en breng de eerste zaken naar de auto. Daarna loop ik de ontbijtzaal in voor een lopend buffet. Het is rustig dit keer, er stond ook maar een bus op de parkeerplaats.

Na het ontbijt haal ik de laatste spullen en reken af bij de balie. Ik start de auto om 09:30 en volg dezelfde weg als gisteren. Ik had ook richting Grevena kunnen gaan maar dat is meer binnendoor en op deze wijze heb ik de hele Odos Egnantia bereden. Op de snelweg schiet het weer goed op en na Grevena is het bekend terrein.

Het is 12:30 als ik voor hotel Chayiati de auto stil zet en binnen wordt verwelkomd door Katharina. Dit keer wisten ze dat ik zou komen, ik heb de dagen besproken ook omdat ik straks met Berry en Frances hier weer verblijf. De kamer is nog niet schoon en dus krijg ik een frappee en mag ik alles vertellen over mijn vakantie. Dan komen Nikos en Akis binnen en verwelkomen mij. Akis moet er meteen weer vandoor, die heeft nog wat bankzaken te regelen. Nikos heeft als ski-trainer een gesprek met een van zijn pupillen over het nieuwe trainingsschema.

Dan krijg ik de sleutel van kamer 22. Ik heb al vele kamers - ze hebben er totaal 10 - bewoond maar deze is weer nieuw. Met balkon op de hoek van het hotel, uitzicht op de kruising. Ik breng de spullen naar boven en zet de airco aan. Ik ga even op bed liggen maar dat duurt niet lang. Met de laptop ontdek ik dat ze hier nu ook wireless hebben en ik check mijn e-mail en de servers op de zaak. Alles in orde, gelukkig.

Ik ontmoet Dimitra op de gang terwijl ik naar beneden wilde gaan. Samen in de lift worden de eerste wetenswaardigheden uitgewisseld en daar gaan we beneden mee verder. Ze was vorig jaar zwanger en is ondertussen bevallen van een kerngezonde dochter, Georgia genaamd. Arme Akis, nu met drie vrouwen in huis want de drie jarige Mara roert ook al haar mondje.

Even later bezoek ik de aan de overkant gelegen supermarkt en bekijk even de zaken die later gekocht gaan worden voor in Nederland zoals retsina, metaxa en koffie. Er is een aanbieding voor de frappee koffie en dus koop ik die nu. Dan keer ik terug naar het terras en daar is Akis ondertussen met beide dochters. Ook de zoon (Jorgos) en dochter (Eliza) van Katharina en Nikos zijn aanwezig. Ik moet de "kuikentjes-song" weer afspelen, Mara is dat van vorig jaar niet vergeten. Een paar keer klinkt er dus "ik ben een kuikentje" over het terras en Jorgos lijkt het al mee te kunnen zingen. Met Eliza begin ik ondertussen in het Engels want die heeft als negenjarige al Engelse (extra) les op school.

Dan laat ik de kinderbende voor wat hij is en begeef mij - na omgekleed te zijn - richting centrum en naar mijn favoriete restaurant. Dimitris en zijn moeder verwelkomen mij, Athina is aan de wandel. Dus kies ik zelf mijn gerecht en dat is een saganaki en bifteki yaourtlou (gehakt met yoghurtsaus). Athina komt even later en is aangenaam verrast mij weer aan te treffen. Ze had verwacht dat ik op Kreta zou zijn of blijven. Ik vertel haar dat het uit is en ze gooit er een paar Griekse spreekwoorden en gezegden tegenaan die ik niet kan herhalen omdat ik ze niet onthouden heb.

Het is rustig qua eters en daarom gaan Dimitris en Athina ook altijd in augustus op vakantie. Maar nu gaan ze eerder en wel aanstaande zondag! Dan moet ik daarna dus een ander restaurant uitzoeken. Ik had gehoopt de wat andere gerechten aan Berry en Frances te kunnen laten proeven. Eerst gaan ze naar Chalkidiki, wild kamperen zoals altijd en daarna naar Londen en misschien ook een paar dagen Amsterdam. Ik wil nog niet aan Nederland denken en wijzig het onderwerp dan ook.

Na weer een heerlijk toetje van het huis loop ik voldaan terug naar het hotel. Op de kamer heeft de airco het aangenaam gemaakt en lig ik nog even te lezen. Om 0:15 sluit ik echter mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje