Reisverslag  Dag 56 - Zaterdag 25 Juli 2009

 

08:00 Wakker. Katharina heeft dienst en vraagt of ik nu al een frappee wil. Straks pas, is mijn antwoord. Eerst een ontbijt en daarna stap ik in de auto. Ik heb een Expert winkel gezien, vlakbij de Lidl, op de weg die naar Naousa leidt. En een krantje waarin ze een aanbieding van een mp3-speler hebben. Degene die ik heb is kapot en een mp3/cd-speler op het strand is want minder bestand tegen zand.

Dus koop ik daar de nieuwe speler en loop ook nog even in de Lidl rond. Daarna rijd ik door naar de Boutari (wijn-)fabriek. Die wil ik dit jaar bezoeken en ik zie bij de ingang dat ze iedere werkdag open zijn. Maandag dus ga ik daarheen. Nu rijd ik terug naar huis en vul de mp3-speler met muziek. Ondertussen pak ik mijn strandspullen want ik ga naar zee. Dat is wel even rijden vanuit Naousa maar je kan toch niets anders doen op een hete dag zoals nu.

Katharina is jaloers op mij maar geeft mij toch een lekkere frappee meer voor in de auto. Het is half twaalf en het is nu al 33 graden. Ik rijd via de snelwegen naar Katharini en begeef mij daar richting kust. Veel auto's en weinig bomen. Wel mooie stranden. Ik stop bij een grote beachbar en neem daar eerst een freddo cappuccino. Dan neem ik plaats op een strandstoel onder een parasol van riet. Ik zie weinig mensen in de zee en dat bevreemd mij. Het wordt mij duidelijk als ik de mensen die er wel in gaan allerlei scheppende en ontwijkende acties zie doen. Kwallen! Het stikt er van op dit stuk strand. Het loopt niet snel af en is dus lekker warm en daarbij staat er nagenoeg geen wind.

Geen zeewater dus en ik blijf met mijn sudoku en mp3-speler op het strand. Ik heb wel een mooi uitzicht over zee en andere natuurlijke zaken. Er steekt langzamerhand een briesje op vanuit zee en die zorgt voor enige verkoeling. Het is hier nog best uit te houden. Aan het eind van de middag stap ik een gloeiend hete auto in en rijd naar een ander strand. Ook daar kwallen en ik geef mijn plonsgedachte maar op en rijd naar huis.

Dimitra vertelt dat Akis om 19:00 klaar zal staan. Dat is waar ook! Ik mag met hem mee als hij les in Griekse dansen geeft. Ik zorg dus dat ik klaar sta en onder het genot van een frappee lopen Akis en ik naar een gebouwtje bij het park. Het is smoorheet binnen ondanks dat het onder de bomen staat. Er komen even later een paar meiden binnendruppelen die meteen beginnen over de hitte en andere zaken. Ik moet meteen denken aan mijn volleybalteam want de meiden hebben dezelfde leeftijd.

Akis schrapt de training maar neemt wel wat dansen met ze door die ze 8 augustus gaan opvoeren in een plaats niet zover van Naousa. Ik zal eens overleggen met Berry en Frances of ze dat willen zien want dan moeten we Thassos een dag eerder verlaten. Maar zien ze wel een Griekenland dat niet zoveel toeristen te zien krijgen. Ook Akis heeft moeite om genoeg meiden bijeen te krijgen voor deze en komende uitvoeringen en ik denk aan komend volleybalseizoen waarin ik het ook zwaar ga krijgen. En hier hebben ze nog als excuus dat het vakantietijd is.

De meiden vertrekken en de senioren komen binnen. Dat zijn er ook maar enkele en ook nu wordt er niet geoefend. Enkele herkennen mij wel van 2 jaar geleden in Patras en ik word nog bedankt voor de video-opnamen die ik vorig jaar in dvd vorm heb gebracht. En dus verlaten we om 21:15 het gebouw zonder dat er een pas gedanst is. Op het terras bij het hotel drink ik nog een biertje met Akis. We praten over de crisis en de verschillen in kosten en lonen tussen Griekenland en Nederland.

Daarna kleed ik mij toch om in lange broek voor het avondeten. Het is warm maar toch merk je dat het gaat veranderen. Het komt misschien ook doordat je aan de warmte went. Ik eet een saganaki en een kipschotel in olijvensaus. Weer apart maar heel lekker. Ik ben lange tijd de enige eter en Athina komt gezellig bij mij zitten. Dan komt de man van het kafenion met zijn vrouw en jongste dochter en bestellen een mezes schotel.

Ik neem afscheid van Athina en de moeder van Dimitris en wens ze een goede vakantie. Ik wandel rustig terug naar de kamer en lig daar weer even te lezen alvorens ik om 0:30 mijn luiken sluit.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje