Reisverslag  Dag 58 - Maandag 27 Juli 2009

 

08:30 Wakker. Na het ontbijtje en de frappee stap ik in mijn auto en rijd richting Agios Nicolaos. Daar bij een Shell kan ik de auto - aan de buitenkant - laten wassen. Voor 6 euro wordt de auto eerst met de hand afgespoten, door de wasstraat geleidt en daarna met de hand afgedroogd. Hij staat er weer perfect glimmend bij, een plaatje!

Dat vinden ook Katharina en Nikos als ik even later de auto show. Katharina belt voor mij de wijnfabriek om te vragen of ik zo langs kan komen. Volgens de borden zijn ze iedere werkdag van 8:30 tot 16:00 geopend. Ze krijgt geen gehoor en probeert en later nog een paar keer. Waarschijnlijk is de vakantieperiode al ingegaan bij hen en dus kan ik de wijn op mijn buik schrijven.

Ik blijf een tijdje op het terras zitten lezen met nog een frappee. Dan loop ik een tijdje door het centrum van Naousa te slenteren en bekijk vele etalages en mensen. De temperatuur is lekker gedaald en in de schaduw voelt het zelfs wat fris aan. Vergeleken met een weekend ervoor scheelt het wel 10 graden en dan merk je toch dat je aan de warmte gewend raakt. Dat wordt straks nog leuk bij thuiskomst in Nederland. Enfin, nog maar niet aan denken.

Ik besluit er een relaxdag van te maken. Vanaf morgen heb ik gezelschap en dat kan behoorlijk inspannend zijn - dan heb ik het voornamelijk over mijn broertje - en dus vraag ik Katharina of ik de sauna en jacuzzi mag gebruiken. Dat mag natuurlijk en al snel zet ik de sauna aan en open ik de jacuzzi.

Ik sta net klaar om mij uit te kleden als Berry belt met de laatste info over de vlucht en de vraag of er nog iets meegenomen moet worden. Daarna kan ik toch echt bubbelen en zweten. Een heerlijke middag die eindigt in een uitgestrekt liggen op bed en een lekkere middagslaap.

Volledig uitgerust en ontspannen kom ik op het terras aan waar Akis, Dimitra en Georgia zijn. Onder het genot van een biertje zitten we een tijdje te praten waarbij Georgia nog niet verder komt dan wat gebrabbel en een 'baba' (pappa). Dan valt ze vermoeid in slaap terwijl ik de kinderwagen heen en weer wieg.

Het is tijd om wat te eten en ik kom uit bij een van de taverna's aan de rand van het park. Daar eet ik een saganaki (bastos noemen ze dat hier, genoemd naar de gebruikte kaassoort) en een kipsouvlaki. Samen met een flesje Malamatina retsina een uitstekende keus. Voldaan loop ik weer richting hotel waar de rust is wedergekeerd. Ik zoek al snel mijn bedje op en ga nog even liggen lezen. Om 0:15 sluit ik mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje