Reisverslag  Dag 61 - Donderdag 30 Juli 2009

 

09:00 Ik ben al half wakker als Berry mij voor de sleutel van de auto komt vragen. Die haalt brood bij de bakker terwijl ik helemaal wakker word. Frances heeft de tafel al gedekt dus kom ik in een gespreid bedje.

Na het ontbijt wachten we op Julia. Haar ouders gaan nog even op slipperjacht en Julia mag hier in het zwembad even zwemmen. Berry en Frances zijn even haar vervangende ouders. Ik help Elsbeth even met een weigerende scanner maar kom er nog niet helemaal uit. Daarna ga ik een tijd op bed liggen lezen.

Berry en Frances hebben Julia het zwembad uit gekregen want het is een echt waterratje. Rocco en Jenny zijn geslaagd - hoewel niet helemaal naar het zin van Rocco - voor slippers en gezamenlijk eten ze wat brood met beleg op het terras. Ik sla zoals gewoonlijk de lunch over. Ik heb voldoende aan ontbijt en avondeten. Rocco heeft trouwens nog iets meer taalgevoel dan Berry, wat dat betreft passen de meisjes echt prima bij elkaar. Met verbazing heb ik gisterenavond gehoord hoe Rocco bij een groetenboer langs de weg pruimen bestelde. In onvervalst Nederlands roept hij tegen die Griek: "Geef mij even wat van die apparaten" waarbij hij op de pruimen wijst. En keurig krijgt hij een zakje pruimen overhandigd, dus ik hoef eigenlijk helemaal geen Grieks meer te leren. Wijzen en "apparaten" is meer dan voldoende.

Na de siësta is het weer tijd voor het paradijs, Paradise Beach welteverstaan. Dit keer is het echt druk en Rocco heeft het met de Micra iets gemakkelijker om een plekje te vinden. Ik sta op een vertrekkend Grieks stel te wachten. Dat hebben achterop komende Grieken ook gezien en een Griekse man denkt die parkeerplek op te kunnen eisen. Dan heeft hij even buiten Jenny gerekend. Met een blik en wat woorden weet ze die Griek te doen ineenkrimpen en afdruipen. Ja, als je een parkeerplek verdedigt wilt hebben, huur dan Jenny in. Ik ben haar zeer dankbaar want die Griek heeft nog lange tijd op een vrijkomend plekje moeten wachten.

De golven zijn vandaag minder hoog en volgen elkaar sneller op. Toch is het weer heerlijk om in rond te spartelen. Julia is druk bezig zandkastelen te bouwen en haar ouders doen druk mee. Ik lig lekker van mijn nieuwe mp3 speler te genieten en van het leesboek hoewel ik dat laatste slechter volhoud dan Frances. Die kan tijdenlang liggen lezen, het boek in de lucht houdend. Dat lukt mij niet, dan beginnen mijn armen te slapen.

We rijden naar huis waarbij we onderweg - bij een uitzichtspunt en taverna "de Plataan" - stoppen voor een schepijsje. Daarna rijden we door naar huis waarbij we onze etensplek voor vanavond al voorbij rijden. We gaan vanavond buiten de stad eten, in een plaatsje genaamd Panagia.

Na het avondritueel rijden we dus terug naar dat plaatsje en lopen er even rond alvorens bij een taverna plaats te nemen. Achter ons is een fonteintje waaruit bergwater komt. Daar worden de glazen kannen gevuld en een daarvan eindigt op onze tafel. Die is zo leeg want we zijn dorstig. Maar dan loop je even naar de fontein en heb je zo weer vers, koud en heerlijk water. De bekende voorgerechten komen op tafel en daarna voor mij een lamsschotel.

Daarna lopen - vooral - de dames langs de winkeltjes, hoewel Frances het ook wel snel voor gezien houdt. Wij mannen zijn volgzaam en lopen er keurig achteraan. Wanneer we terug zijn bij de auto's bepraten we de mogelijkheden. Er wordt besloten om richting huis te gaan en richting bed. Dus rijden we naar huis en lig ik thuis nog even lekker te lezen terwijl de ventilator de lucht probeert te koelen. Het is warmer en drukkender geworden en dat is in de kamer wel te merken. Maar toch sluit ik om 01:00 mijn luiken, echter het grote luik blijft nu open.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje