Reisverslag  Dag 63 - Zaterdag 1 Augustus 2009

 

09:00 De wekker gaat na een warme nacht. Ik ga vandaag aan het verslag werken maar eerst een ontbijt. Ik rijd met Frances naar de supermarkt voor vers brood en even later zitten we aan een lekker ontbijt.

Berry en Frances maken zich gereed want die worden door Rocco, Jenny en Julia opgehaald. Ze gaan eerst een bergdorpje bekijken en daarna via Golden Beach naar het paradijs. Ik begin te tikken en heb een koffiepauze als Elsbeth haar werkzaamheden heeft voltooid. Daarna ga ik door met tikken waarbij ik een aantal keer onderbroken word door Bastiaan (een mailing op de zaak geeft problemen), Elsbeth (de wireless doet het niet) en Berry (die belt waar ze zijn en vraagt of ik nog kom).

Ik vertel het hem nog niet maar heb in de koffiepauze te horen gekregen dat we komende vrijdag uit het appartement moeten. Familie van Stelios komt voor een weekend en komende zondag komt ook haar broer. Wij zouden zaterdag of zondag vertrekken maar moeten straks rond de tafel om dit even te bespreken. Van enig klagen is geen sprake, we zijn blij dat we zomaar in hun appartement mogen verblijven.

De middag verstrijkt met tikken en mp3 bestanden maken van de nieuwe cd's. De bewolking is op komen zetten en het is nu bijna 16:00. Elsbeth is met Stelios naar het strand en ik ga zo de zaak live zetten en daarna in het zwembad even plonzen. Morgen gaan we naar de lagune en dinsdag verlaten Rocco, Jenny en Julia het eiland want die vliegen dan al naar huis. Hoe het verder gaat? Ik heb geen idee, dus blijf het verslag volgen.

Wordt vervolgd...

De site wordt snel live gezet en ik ga plonzen in het zwembad van de eigenaars van dit fantastische onderkomen. Ik lig net met mijn leesboek op te drogen als Berry belt. Ze zijn terug en gaan nog even zwemmen bij Dafni. Ik pak mijn spullen en rijd daar ook naar toe. Met een frappee onder de olijfbomen is het daar goed uit te houden. Dan neem ik Berry en Frances mee naar huis en gaan we ons omkleden voor de avond.

We parkeren de auto vlakbij Symi want daar gaan we eten. We hebben redelijk snel een tafel voor 6 op een mooi plekje. De voorgerechten komen op tafel en ik neem een bifteki yemisto. De twee Nederlandse meisjes aan een tafeltje naast de onze hebben wel de aandacht van Julia maar tot een echt contact komt het niet. Haar spaghetti bolognese - ohne kase - komt daarom maar gedeeltelijk in haar maag terecht.

Na het eten lopen we terug naar de auto's en komen Elsbeth tegen. Zij wordt voorgesteld aan Rocco en Jenny en we staan even te praten. Dan rijden we met de auto terug naar Villa Dafni Studios (zo staat het op het bord), maar dan met een tussenstop bij de supermarkt voor wat drank - al dan niet alcoholisch. Julia gaat op bed en wij gaan op het terras bij het zwembad zitten.

Drank en chips op tafel, kaarsjes aan en ik ben scheids bij diverse potjes pesten (met kaarten). Kaartspelen zijn niets maar bij deze vier mensen als scheids optreden is ook een zware taak. De meisjes spannen natuurlijk samen maar ook de paardenmeisjes kunnen er wat van. De spanning loopt op een gegeven moment zo hoog op dat bij een bepaalde pestkaart de paardenmeisjes een keiharde gil geven. Het hele complex moet wakker geworden zijn hiervan, dat kan niet anders. De eindstand heb ik niet bijgehouden maar daar zal iedere groep ook zijn of haar eigen mening op hebben. Om 01:00 zijn we weer thuis en sluiten de luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje