Reisverslag  Dag 65 - Maandag 3 Augustus 2009

 

08:30 Wakker na een onrustige nacht. Het is iedere nacht benauwder geworden op de kamer en vandaag is het een spannende dag voor hele goede Kretenzer vrienden van mij. Daar ben ik toch veel met mijn gedachten bij en vandaar dat ik na het ontbijt ook thuis blijf en niet met Berry en Frances meega om te zwemmen bij Dafni. Ik drink een koffie met Elsbeth en ga daarna terug naar de kamer op wat mp3 bestanden te maken. Ik lig daarbij te lezen en mijn ogen worden zwaar.

Ik word om 15:00 door Berry gewekt. Die waren thuis gekomen en hadden aan een luide snurk van mij gehoord in wat voor toestand ik mij bevond. Nog geen nieuws uit Kreta en ik blijf maar hopen en doorgaan met spullen pakken voor het strand. Bij Paradise Beach worden we steeds meer bedreven in het vinden van een parkeerplek. Rocco heeft het met een Micra toch gemakkelijker en ik heb gelukkig twee medereizigers die goed rondkijken en zelfs te voet op zoektocht gaan.

De zee is nog steeds kalm en dat betekent dat het eerste stuk water flink opgewarmd is. Lekker voor Rocco maar ik houd toch van wat frisser water. Maar het is goed toeven, zowel in als buiten het water. Ook het ondertussen traditionele ijsje ontbreekt deze laatste stranddag van Rocco, Jenny en Julia niet. Rocco en Jenny gaan eerder terug naar huis om de koffer in te kunnen pakken. Wij passen op Julia en leveren haar later thuis af. Op de weg terug stoppen we even bij een supermarkt en koop ik dezelfde slippers als Rocco laatst heeft gekocht.

Thuis is het omkleden en bel ik Kreta zelf maar omdat ik nog steeds niet gehoord heb. Ik krijg heel goed nieuws te horen en dat lucht enorm op! Nee, ik vertel verder niets hierover, dat valt onder medische geheimhouding maar neem van mij aan dat het niet iets kleins was. Een stuk opgeluchter vertel ik het aan Berry en Frances. Ik weet heel zeker dat mijn Kretenzer vrienden een nog grotere zucht van verlichting hebben geslaakt!

We hebben nu voor het eerst langer de tijd tussen strand en eten en genieten op het balkon. Dat hebben we afgelopen week toch wel gemist. Om 21:30 zijn we bij Muzes en even later komen Rocco, Jenny en Julia er ook bij. Die hadden nog even boodschappen gedaan. Voorgerechten en paidakia (dat laatste had ik beloofd een iemand). Na het eten gaan we met de auto nog even het centrum in maar lopen er niet heel lang rond. Onze medereizigers moeten morgen vroeg op want ze willen de boot van 08:15 halen. Om 0:00 zijn we weer thuis en omdat ik gedurende de dag flink geslapen heb, lig ik nu nog een uur te lezen alvorens ik mijn luiken sluit.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje