Reisverslag  Dag 67 - Woensdag 5 Augustus 2009

 

09:00 Wakker. Ik hoor nog geen geluid uit de kamer naast mij komen. Maar Berry en Frances zijn wel wakker maar liggen lekker op bed wat te lezen. Ja, zelfs Berry heeft deze vakantie een boek uitgelezen en dan eentje zonder plaatjes! Ik ga brood halen en daarna eten we rustig ons ontbijtje.

Het zwembad ligt er al een stuk beter bij en Berry en Frances gaan zwemmen. Ik blijf achter de laptops zitten en tik de belangrijkste zaken van de afgelopen dagen weg, stel foto's veilig en zit wat te interneppen. Ik doe een bestelling bij Misco en die wordt binnenkort al thuis afgeleverd. Die is sneller thuis dan ikzelf hoewel de laatste weken wel erg snel voorbij gaan.

Daarna lig ik lekker op bed te lezen als Berry en Frances terugkomen van hun zwempartijtje. We helpen Elsbeth even met uitladen en uitpakken want die heeft boodschappen gedaan in Xanthi. De Lidl, Aldi en Makro zijn weer toe aan een nieuwe levering want als Elsbeth spullen koopt dan is het ook meteen in flinke hoeveelheden. Zeker nu de veerdienst fiks in prijs is gestegen.

Wij hebben een lunch en zouden daarna even gaan slapen. Maar het gesprek komt op de aanschaf en komst van hun hondje Ollie en dan is het al 14:30 voordat we van tafel opstaan. Dus worden de spullen gepakt en gaan we rijden. Via Makryiamos rijd ik een zandweg op richting "white beach". De weg is bezaaid met kleine stukjes marmer of marmerpoeder. Heel wit en scherp aan de ogen. We bereiken het stukje strand wat er inderdaad mooi uitziet als je in de juiste richting kijkt. Want de omgeving ligt vol met rotzooi en alle bomen zijn wit vanwege het witte marmerstof.

Achter het strand zie je de afgegraven berg. Het strand bestaat uit witte stukjes marmer en dat loopt ook een stukje in zee door. Niet gemakkelijk op te lopen, dat zie ik aan de mensen die uit zee komen. Berry schiet vele plaatjes, ook van Frances in haar nieuwe strandjurkje. Dat staat haar goed maar nog steeds heeft ze te weinig zelfvertrouwen om als fotomodel in de branding te gaan staan.

We rijden verder maar komen tot de ontdekking dat de weg slechter wordt en misschien wel doorloopt naar Golden Beach maar dat ik dat niet wil ontdekken. Ik keer de auto en rijd terug. We gaan direct door naar Paradise Beach in de hoop dat er net zo mooie golfslag staat dan bij het witte strand.

Dat is er inderdaad als wij om 17:00 bij Paradise Beach aankomen. Parkeerplekken zijn er nu al meer en al snel zijn we in zee te vinden. Duikend in de golven of hangend aan een luchtbed eroverheen proberen te komen. Krachtig water en zout wat uit alle openingen komt. Ja, de zoutwatervrees is definitief voorbij. Bijkomend voordeel is dat je meteen je neus en oren schoont dus een middenoorontsteking is dus minder waarschijnlijk.

Hierna liggen we op het strand uit te puffen en lekker te genieten. Ook nu weer een ijsje en dan gaat de zon al achter de heuvelrug. Dus gaan we terug richting huis waarbij we stoppen bij Golden Beach zodat Frances de strandtas kan kopen die ze laatst gezien had. Gelukkig is hij er nog. We rijden naar huis en gaan omkleden.

We eten bij Sirtaki en bestellen enkel mezes (voorgerechten). Het is vandaag wat bewolkt geweest en wat afgekoeld. Ook stond er een lekker windje en dus is het goed uit te houden. Het is rustig bij de taverna en dus hebben we iets meer tijd om met Akis te praten. Het meeste in het Nederlands want hij verstaat het goed en spreekt het redelijk. Voordeel van een Nederlandse vriendin.

Na het eten zit iedereen goed in te kakken. De vermoeidheid komt eruit en we gaan op huis aan. Het is 0:15 als ik mijn luiken sluit.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje