Reisverslag  Dag 68 - Donderdag 6 Augustus 2009

 

08:05 De wekker gaat en ik ga eruit. Ik hoef er helemaal niet zo vroeg uit maar ben weer veel te vriendelijk voor familie (daar hoort Frances ook bij). Na het ontbijt breng ik Berry en Frances naar de boot. Ze worden verwelkomd door de schipper en hoeven verder op niemand te wachten. Ik zwaai ze uit en rijd door naar de rotspunt om ze daar nog eens uit te zwaaien.

Dan rijd ik naar huis en zie spetters op de ramen verschijnen. Niet iemand met een sproeier maar lichte regen. Het is ook bewolkt hoewel geen zware bewolking. En veel van de regen bereikt geeneens de grond. En al snel is het droog terwijl ik aan het tikken sla. De zon is ondertussen doorgebroken en het wordt warmer. Het is nu 11:45 en nog 3 uur voordat Berry en Frances alweer thuiskomen. Ik ga de site zo live zetten en dan? Ik weet het nog niet.

Vanavond met Elsbeth en Stelios uit eten. Morgen inpakken, de dag aan het strand verblijven, begin van de avond in Panagia eten en dan het eiland verlaten en naar Naousa rijden.

Wordt vervolgd...

De site wordt - zoals jullie inmiddels weten, want anders hadden jullie het voorgaande nooit kunnen lezen - weer live gezet en daarna heb ik nog een klusje te doen. Elsbeth heeft problemen met het scannen van documenten en dat is wel zo handig als je bepaalde documenten snel naar een andere partij wilt laten sturen. Dus kruip ik weer achter een computer maar nu dan de hare. Het blijkt een probleem van de driver te zijn maar ik kan het niet helemaal oplossen en bedenk een andere manier. Tevens zit haar pc vol met andere ongewenste software en ik schoon hem zo snel mogelijk een beetje op.

Dat kost toch zoveel tijd dat ik er niet meer opuit kan gaan tenzij ik Berry en Frances niet op ga halen. En dat is ook wel een beetje sneu, maar de belangrijkste reden is dat ik dan misschien hele goede gyros ga missen. Dus kleed ik mij om en duik in het zwembad van de familie Sinodias (dat is de achternaam van Stelios, de man van Elsbeth). Het zwembad is weer helemaal schoon en helder en het plonst prima. Ik lig tussendoor een boek uit te lezen en kom aan de spannende ontknoping. Ook is het ondertussen bijna 15:00 en ik hoop dat Berry nog even niet belt.

Dat doet hij pas om 15:40 als ik het boek allang uit heb. Prima timing dus. Ik stap in de auto en zal ze bij Sirtaki ophalen. Beneden bij de hoofdstraat ontmoet ik Chrisa - de zus van Stelios - op haar scooter. We staan even met elkaar te praten maar worden onderbroken door een auto die ook het pad op wil gaan. Ik rijd door naar Sirtaki en daar zitten Berry en Frances met de gyros (in bakjes) op mij te wachten. We rijden terug naar huis en ik hoor dat ze genoten hebben en gelukkig ook goed weer hebben gehad.

Op het balkon zitten we de gyros op te peuzelen en daarna is het toch echt even tijd voor een slaapje. Ik kan die niet goed vatten - het is warm en vochtig - en ik hoor Elsbeth thuiskomen. Ik vraag haar of ze vanavond nog mee gaat uit eten en gelukkig is het antwoord positief. Stelios kan echter niet, die gaat met vrienden een voetbalwedstrijd zitten kijken. Daarop vraag ik of ze Chrisa wil uitnodigen, lijkt mij leuk om daar nog even mee te kunnen praten.

Ondertussen staan we te "vechten" met een Miele koffiemachine die schoongemaakt wil worden. Uiteindelijk hebben we gevonden waar dan het schoonmaaktablet in moet en gaat de machine aftellen vanaf 6 minuten. Van de laatste minuut maakt hij echter een Griekse want die duurt nu al een hele tijd. Ondertussen heb ik Berry en Frances geroepen dat Elsbeth graag niet zo laat aan het eten wil en of ze alvast willen gaan aankleden.

Ik sta Elsbeth net het scannen uit te leggen als Frances om de hoek verschijnt. Ze hebben binnen een kwartier een douche genomen en zich aangekleed! Ik neem de schuld wel op mij want ik had op minimaal een half uur gerekend. Elsbeth en ik vliegen dus ook snel onder de douche - nee, wel ieder zijn/haar eigen douche - en maken ons netjes. Dan rijden wij naar de stad en parkeren de auto op het betaalde parkeerterrein. Elsbeth komt er met de scooter achteraan maar moest nog even naar villa 2. Ondertussen heeft Frances een leuk jurkje in een winkel gezien en koopt die ook meteen (unicum, volgens Berry). Zodoende komen we tegelijkertijd bij restaurant Thassian aan.

Stelios zit bij de bar ernaast voetbal te kijken en ook bij de taverna staat een tv aan. Er is nog wat verwarring bij Berry en Frances waarom er een vijfde stoel bij moet maar in alle consternatie heb ik helemaal niet erbij stil gestaan om hen te vertellen dat Chrisa ook komt. Wij bestellen alvast een salade en ik ga voor de kontosouvli. Ondertussen is het gewoon gezellig babbelen met Elsbeth over van alles en nog wat. Het is druk en rumoerig, helemaal als het team van Stelios (PAOK) in de buurt van het doel komt.

Wij hebben het eten al bijna op als Chrisa aanschuift en nog wat besteld. Ze had al een grote salade thuis gegeten, net voordat Elsbeth belde met het verzoek. We babbelen verder en Berry en Frances gaan even langs de boekwinkel om te kijken of Ellen er is. Die blijkt de zaak al gesloten te hebben en ze zijn snel terug. Ze zijn toch wel vermoeid van de dag op de boot en willen naar huis. Wij betalen het eten, ondanks protesten van de dames. Elsbeth bedanken we hiermee voor het goede verblijf en Chrisa profiteert nu mee. Ik neem dus ook afscheid van beide dames - hoewel ik Elsbeth morgen nog zie - en we rijden naar huis. Daar lig ik nog even naar muziek te luisteren en sluit mijn luiken om 01:00.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje