Reisverslag  Dag 71 - Zondag 9 Augustus 2009

 

09:30 Wakker. Gelukkig is het zondag en kunnen we tot 11:00 ontbijten. Akis heeft een kleine drie uur slaap gehad alvorens hij weer voor een ontbijt mocht zorgen. Hij vraagt of Katharina mij ook verteld heeft dat ik dien te verhuizen. Ik krijg kamer 20 want kamer 22 is op verzoek gereserveerd voor 15 dagen door een Grieks echtpaar, lang voordat ik mijn reservering deed. Kamer 20 is groter en mooier dus dat vind ik zeker niet erg.

Dus na het ontbijt verhuis ik mijn spullen. Het is goed bewolkt in Naousa en internet geeft aan dat er vanmiddag weer regen verwacht kan worden. Ook de temperatuur is fiks gedaald, het is vanochtend 'maar' een schamele 23 graden. Aan de kust zien de voorspellingen er iets beter uit en dus bereiden we ons voor op een stranddag. Ik krijg van Akis aanwijzingen voor een goede strandtent, ten zuiden van Katerini, afslag Plaka en dan langs de kust naar het zuiden totdat je een bord tegenkomt over de Mylos bar.

Na een dik uur rijden hebben we de strandtent gevonden en om 12:30 liggen we aan het strand. Het is er al goed druk met voornamelijk Grieken. Er wordt goede muziek gedraaid en in zee is geen kwal meer te bekennen, tenzij Berry er in duikt. Het strand loopt vrij snel af en het water is daardoor troebel en een stuk koeler. Maar heerlijk in afwisseling van de warmte van de zon. De bewolking is hier hoog en licht en daardoor komt al voldoende zonneschijn.

We liggen op bedjes zonder parasol en duiken een paar keer de zee in. Berry heeft al een donut en loukoumades op van rondlopende verkopers. Ik ga voor mij en Frances wat bij de eettent scoren en kom voor Frances terug met een bifteki broodje met tzatziki. Dat valt zeer goed in de smaak bij haar. Ik heb een club sandwich en die smaakt mij ook prima. Aan het eind van de middag komt de zon soms helemaal door en hou ik het na een tijdje voor gezien. Ik zoek de schaduw op en beland op een lekkere bank met kussens. Daarin zit ik te lezen terwijl het niveau van de muziek zijn hoogtepunt bereikt. Heerlijke strandbar!

Berry en Frances komen even later en we nemen nog een ijsje, toch een traditie aan het einde van een stranddag. Ze hebben beide het prima naar hun zin gehad en dat was vanochtend in die dreigende regenwolken toch wel anders. We rijden naar huis en zijn om 20:00 terug op de basis. Katharina zit ondertussen weer achter de balie en is jaloers op ons en zou ook wel naar het strand willen. Berry en Frances gaan de jacuzzi in, ik ga even liggen. Ondertussen kopieer ik echter wel een dvd van Akis over zijn dansgroep en brand ik een cd vol met dansmuziek.

Om 22:00 lopen we naar de taverna aan het park, Paradosakia. Voorgerechten en ik neem paidakia. Het is fris maar gelukkig wel droog. Na het eten gaan we weer op huis aan. Ik lig nog even lekker te lezen in het nieuwe, brede tweepersoonsbed (kamer 22 heeft twee eenpersoonsbedden tegen elkaar aan) en sluit om 0:30 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje